“Idilă” la vârful PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta şi Liviu Dragnea
Victor Ponta şi Liviu Dragnea

După ce a cerut mai multă putere în partid, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a fost reconfirmat în funcţia de lider al filialei Teleorman, iar liderul partidului, Victor Ponta, i-a promis că va face parte din viitorul guvern al social-democraţilor. Pe parcursul discursurilor, Ponta şi Dragnea s-au copleşit cu laude reciproce.

În absenţa contracandidaţilor, realegerea lui Dragnea în fruntea organizaţiei a mers ca pe roate şi a durat mai puţin de două minute. „În propun ca preşedinte al organizaţiei noastre pe domnul Liviu Dragnea!!!” tună în microfon primarul de Alexandria, Victor Drăguşin. Transpirat şi vizibil emoţionat, edilul face un gest de invitaţie către Dragnea. Răbufnesc aplauzele. Ponta preia microfonul şi continuă protocolul: „Mai există vreun candidat? Nu? Atunci vă supun la vot candidatura domnului Dragnea”.

După trei ore de ascultat discursuri, sutele de oameni adunaţi în Sala Sporturilor se grăbesc să voteze. Toate mâinile sunt sus: e unanimitate. Lumea se ridică în picioare. Bucurie, urale, aplauze. Din difuzoare se aude, asurzitor, Oda Bucuriei, imnul PSD. Dragnea pare uşurat. „Iubesc acest judeţ, aici m-am născut, aici vreau să-mi închei viaţa. O să mă duc acolo unde îmi cere preşedintele partidului, dar niciodată nu vă veţi descurca singuri”, a spus el, emoţionat, înainte să fie reales. 

„Idilă” la vârful PSD

Primii doi oameni în partid s-au copleşit reciproc cu laude în discursurile ţinute la Teleorman. „Am nevoie de Liviu Dragnea în viitorul Guvern”, a mărturisit la un moment dat Ponta, stârnind aplauze înflăcărate. Apoi a continuat cu tâlc: „Şi poate chiar mai mult...Ca să punem în aplicare planul Dragnea pentru România”. Cucerită, asistenţa şi-a manifestat furtunos aprobarea. Ponta a mers însă mai departe cu şirul confesiunilor. „Ideea acestui proiect (n.r. proiectul cu care a câştigat preşedinţia partidului) a fost pusă într-o casă din Telroman, acasă la Liviu şi sper ca până în 2014 să-şi facă şi jacuzzi, ca să am unde mă relaxa. Să ştie toată lumea unde mă găseşte, şi sper ca soţia sa să facă sarmale la fel de bune”, a povestit şeful social-democraţilor.

Iată complimentele pe care şi le-au făcut cei doi lideri ai PSD.

Liviu Dragnea: „O spun cu tărie: Victor Ponta e prietenul meu!!”

Victor Ponta: „Cu mult înainte de Congresul din 20 (n.r. 20 februarie) m-am înţeles cu Liviu şi ne completăm de fiecare dată”

Liviu Dragnea: Vă cer să luaţi exemplu de la Victor Ponta, care a dovedit că are curaj şi care nu se sperie nici măcar de preşedintele României. Victor a reuşit să demonstreze că şi Băsescu ştie de frică. Bravo ţie!!

Victor Ponta: „Din februarie şi până acum, amândoi am stat mai mult împreună decât cu soţiile”

Liviu Dragnea: „Sper ca foarte curând Victor Ponta să fie premierul României!”

Victor Ponta: „Echipa mea cu Liviu e extrem de bună pentru partid. Liviu are experienţă administrativă cum foarte puţini din partid au, are capacitatea de organizare cum puţini au. Liviu poate vorbi nu despre ce ar vrea să facă ci despre ce a făcut"

Atac conjugat la Geoană

Deşi considerat în PSD un susţinător al lui Mircea Geoană pe când acesta era preşedintele PSD, Dragnea nu a ezitat să-l critice dur pentru pierderea eşecul de la prezidenţiale. „E păcat că toată munca noastră a fost spulberată atunci într-o noapte. Sper ca viitorul candidat la preşedinţia României să nu-şi mai bată joc de speranţele şi de încrederea românilor”, a spus Dragnea cu tone de nemulţumire în voce. Şi, făcând aluzie la vizita făcută de Geoană lui Sorin Ovidiu Vântu chiar înainte de alegeri, secretarul general al PSD a venit imediat cu o măsură de prevedere: viitorul candidat al social-democraţilor la Cotroceni „va fi păzit ca să nu se mai ducă la spa şi să nu se mai relaxeze”.

Dragnea i-a reproşat fostului şef al partidului  şi inconsecvenţa dovedită în finalizarea unor proiecte, lăudându-l în schimb pe Ponta. „Acum însă dezbatem serios un proiect şi după cel adoptăm, nu-l mai schimbăm”. Ponta a profitat de ocazie ca să-l mai „înţepe” din nou pe Geoană. „Vă promit că  banii, munca, energia, sănătatea şi timpul pe care le-aţi pus în joc nu vor mai fi stricate de cei de la centru”, şi-a luat el angajamentul.

Atac şi la PDL

Pe lângă laudele aduse lui Dragnea, Ponta a sedus mulţimea cu „noile cuvinte din limba română”, inventate de democrat-liberali. „Când spui minciună spui Videanu, când spui hoţie spui Roberta, când spui tupeu spui Cezar Preda, iar când spui ambiţie nemăsurată pentru funcţii pentru care nu te vrecomandă nimic spui Elena Udrea. Iar toate acestea au fost reinventate într-un singur cuvânt: Traian Băsescu”, a concluzionat Ponta, întrerupt mereu de aplauze. Ponta  a bifat în discurs şi răfuiala cu şeful statului.

„Băsescu face ce trebuie doar de frică. Nu-i este frică de mine, îi este frică de PSD, iar de ce îi este frică nu scapă”, a prorocit liderul social-democraţilor. „Artistul” în materie de desfiinţare a adversarului politic s-a dovedit însă primarul din Alexandria, Victor Drăguşin, care i-a caricaturizat ironic pe democrat-liberali: „Ei sunt o epecia humanoidă, dar nu sunt oameni. Au doi ochi cu care văd dublu şi care le sticlesc în preajma surselor de energie. Au un foarte dezvoltat simţ olfactiv pentru bani deşi se spune că banii n-au miros. Ocupaţia lor este vânătoarea: vânează primari şi consilieri. Femeile lor sunt frumoase şi bune amante. Sunt carnivori, iar când prada e puţină se mănâncă între ei. Au o religie monoteistă: cred în Zeus”.

Puteri mai mari pentru Dragnea

Filiala PSD Teleorman a propus ca secretarul general al social-democraţilor să capete mai multă influenţă în partid prin sporirea prerogativelor. Dacă această modificare a Statutului PSD va fi aprobată la Congresul din 16 octombrie, atunci Liviu Dragnea ar urma să aibă un cuvânt şi mai greu de spus în coordonarea activităţii curente de partid şi a relaţiei cu organizaţiile judeţene,  în organizarea campaniilor electorale şi în elaborarea regulamentelor tuturor structurilor interne de partid. Potrivit unei alte propuneri a teleormănenilor, în Statut s-ar putea prevedea că secretarul general ia decizii în timp ce preşedintele partidului dă dispoziţii. Constituirea unui Departament de urmărire a carierei politice, care să fie condus de secretarul general şi introducerea în Statut a activităţii de control politic sunt alte două propuneri venite din condusă de Dragnea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite