La Iaşi, toată lumea intră în turul doi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Politicienii ieşeni şi-au ridicat cu procente bune propriii candidaţi în sondajele de opinie pentru alegerile de duminică Cristian Adomniţei (PNL) este cotat de cel mai nou sondaj cu

Politicienii ieşeni şi-au ridicat cu procente bune propriii candidaţi în sondajele de opinie pentru alegerile de duminică

Cristian Adomniţei (PNL) este cotat de cel mai nou sondaj cu şansa a doua, după Gheorghe Nichita (PSD), la primăria Iaşiului. Un alt sondaj afirma recent că Dumitru Oprea (PD-L) intră în turul doi.

Un nou sondaj de opinie, prezentat de data aceasta de PNL Iaşi, a dat peste cap alte două sondaje date publicităţii în această săptămână de PSD şi de Irina Schrotter, cea care îl susţine pe candidatul PD-L, Dumitru Oprea.

Cel mai recent sondaj de opinie privind rezultatele votului de pe 1 iunie a fost prezentat ieri la Iaşi de către reprezentanţii PNL. Sondajul a fost făcut prin telefon pe un eşantion de 1.780 de persoane, şi cu o marjă de eroare de +/- 2,8%.

Adomniţei creşte ca din apă în sondajele PNL

Rezultatele arată că turul doi pentru primărie se va da între ministrul educaţiei, Cristian Adomniţei, candidatul PNL Iaşi, şi Gheorghe Nichita, actualul edil al oraşului. În timp ce Nichita este creditat cu 41% din intenţiile de vot ale ieşenilor în primul tur, Adomniţei apare cu 28,5% în sondajul PNL. Pe locul trei apare Dumitru Oprea, care ar obţine 23,5% din voturi.

Rezultatele sondajelor de opinie de la Iaşi prezentate de reprezentanţii diferitelor partide se bat însă cap în cap. În urmă cu două zile, cunoscuta creatoare de modă, Irina Schrotter, care îl susţine în această campanie pe candidatul PD-L, Dumitru Oprea, a prezentat propriul sondaj. Rezultatele îl cotau pe Nichita cu 41%, pe Oprea cu aproape 37%, iar pe Adomniţei cu doar 8%.

PSD spune că Nichita iese din primul tur

Social-democraţii ieşeni au prezentat marţi rezultatele propriului sondaj, conform căruia candidatul lor, Gheorghe Nichita ar câştiga alegerile din primul tur, cu 51% din voturile ieşenilor.

Nichita şi Simirad, acuzaţi că au colaborat cu Securitatea

Senatorul PD-L Dan Cârlan, candidat la şefia Consiliului Judeţean Iaşi, i-a acuzat, ieri, pe candidaţii PSD de la Iaşi că au colaborat cu Securitatea. Potrivit lui Cârlan, respectivii s-ar face vinovaţi de fals în declaraţiile din dosarele de candidatură. Cârlan susţine că are informaţii referitoare la trecutul de informator al candidatului PSD la funcţia de primar, Gheorghe Nichita, alias "Mihai", în timp ce Constantin Simirad, candidat pentru şefia CJ, ar fi fost custodele unei case conspirative.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite