Boc: Ce se întâmplă în vămile din România nu se întâmplă de ieri, de astăzi, ci de mai bine de 20 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Contrabanda din vămile româneşti nu a început recent, situaţia durează de peste 20 de ani, potrivit premierului Emil Boc. Acesta a declartat că i se pare ciudat că responsabil de situaţia din vămi este considerat PDL-ul, în condiţiile în care actualul Guvern este singurul care a luat măsuri pentru combaterea corupţiei.

Principalele declaraţii:

-Guvernul şi-a asumat ca obiectiv prioritar combaterea evaziunii fiscale şi lupta împotriva corupţiei.

- Evaziunea fiscală înseamnă mai puţini bani la buget, mai puiţini bani la buget înseamnă că nu sunt fonduri pentru salarii şi pensii.

- Acţiunile din ultimele zile arată intensificarea demersurilor de curăţire a instituţiilor publice de practicile de corupţie.

- Voi demite orice demnitar numit printr-o decizie a părimului ministru împotriva căruia Parchetul a început urmărirea penală. În acest sens a fost luată şi decizia de aseară de a-l demite pe şeful Autorităţii Naţionale a Vămilor.

- Ce se întâmplă în vămile din România nu se întâmplă de ieri, de astăzi, ci de mai bine de 20 de ani. Acest guvern este primul care a încercat destructurarea reţelelor de la vămi. Niciun alt guvern nu a luat măsuri pentru a combate corupţia din vămi.

- Solicit Opoziţiei de a-şi reprima impulsurile politicianiste şi de a lăsa autorităţile statului să-şi facă datoria. Corupţiei nu are culoare politică.

- Mi se pare ciudat să facă responsabil pentru ce se întâmplă în vămi partidul politic care a luat măsuri pentru a pune punct faptelor de corupţie.

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, ministrul de Interne, Traian Igaş şi preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, au fost convocaţi la palatul Voctoria pentru a da explicaţii pe tema situaţiei din vămi, au declarat surse oficiale, citate de Mediafax. 

Autoritatea Naţională a Vămilor se află în subordinea ANAF. Potrivit lui Sorin Blejnar, ANAF nu poate demite niciun vameş, chiar dacă acesta este cercetat penal, până la pronunţarea unei hotărâri definitive, în instantă.

Miercuri seară, după întrevederea premierului cu preşedintele ANAF, a fost demis şeful Autorităţii Naţionale a Vămilor, Radu Traian Mărginean.

În funcţia de şef al Autorităţii Naţionale a Vămilorva a fost numit temporar Viorel Comăniţă, directorul Direcţiei de Supraveghere Accize şi Acţiuni Vamale din cadrul ANAF.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite