Iacobov vrea funcţii în PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rămas simplu membru în PSD din cauza dosarelor, Iacobov îşi pregăteşte revenirea în forţă Recent achitat de către Tribunalul Bucureşti, omul de afaceri Corneliu Iacobov vrea să

Rămas simplu membru în PSD din cauza dosarelor, Iacobov îşi pregăteşte revenirea în forţă

Recent achitat de către Tribunalul Bucureşti, omul de afaceri Corneliu Iacobov vrea să revină în politică la vârful PSD. El îşi propune să ajungă în parlament.

"De azi candidez la Consiliul Judeţean al PSD Bacău şi central. De asemenea, îmi depun candidatura pentru un loc în Parlamentul României, şi viaţa mea va lua o nouă cotitură. Consider că am o voce care poate transmite ce doreşte Bacăul". Acesta este mesajul pe care l-a lansat, ieri, Corneliu Iacobov. Într-o conferinţă de presă el şi-a făcut publică intenţia de a deţine funcţii la nivel central şi local în PSD şi a declarat că doreşte ca Moldova "să redevină un fief PSD".

"Mă consider legitim să candidez în parlament şi în partid, pentru că am fost director de campanie electorală în 2000 şi 2004, şi am câştigat. Reintru în politică pentru că vreau să fim o ţară normală. Împreună cu ceilalţi lideri PSD din Moldova vrem ca Moldova să fie un fief PSD, aşa cum a mai fost", a declarat Corneliu Iacobov.

"Întâi să-şi rezolve problemele în justiţie"

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a spus că după ce Iacobov va fi achitat definitiv şi irevocabil şi după ce primeşte sprijinul organizaţiei PSD Bacău se poate discuta despre reîntoarcerea sa. "Întâi să-şi rezolve problemele în justiţie. Să se termine procesul de o manieră definitivă.

Apoi să vedem dacă are sau nu uşi deschise în organizaţie la el, la Bacău", a comentat Geoană. Un influent lider PSD a declarat doar că Iacobov este poftit să candideze. "Eu nu am nimic împotrivă. Nu mă deranjează. Să candideze, facem alegeri şi să candideze la vicepreşedinte", a declarat acesta, dorind să rămână anonim.

PSD Bacău - în silentio stampa

Pesediştii din Bacău au fost mult mai discreţi decât colegii lor de la centru, care şi ei abia au spus câteva vorbe. Toată lumea a invocat campania electorală. "Eu sunt în campanie electorală acum şi chiar nu ştiu ce declaraţii a făcut domnul Iacobov. Nu pot comenta", a declarat Cătălin Mardare, preşedintele filialei municipale PSD Bacău.

Colegul său Dragoş Benea, vicepreşedinte la nivel judeţean, nu a putut fi mai explicit. "Sunt implicat în diverse acţiuni electorale, chiar acum intru într-o emisiune televizată şi nu pot spune nimic", a spus Benea.

"Ştiu că a făcut o conferinţă de presă, dar nu cunosc bine situaţia. Pot spune doar că, atât timp cât Constituţia îi permite, oricine poate candida din partea unui partid la orice funcţie. Vorbind strict în numele TSD Bacău, pot spune doar că nu l-am simţit pe domnul Iacobov în ultimii ani", a declarat Cosmin Necula, şeful TSD Bacău.

Dosarul Rafo

Corneliu Iacobov, trimis în judecată, împreună cu alte trei persoane, pentru prejudicierea rafinăriei Rafo Oneşti cu suma de 24.289.450 de lei a fost achitat luni de judecători. Tribunalul Bucureşti a stabilit că infracţiunea de asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni şi cea de spălare de bani, reţinută în rechizitoriul celor patru persoane, nu există, iar infracţiunea de complicitate la abuz în serviciu, de care a fost acuzat Iacobov, nu este prevăzută de legea penală.

Potrivit rechizitoriului, Corneliu Iacobov, împreună cu alţii, este acuzat că, în perioada 2000 - 2003, s-ar fi asociat în vederea prejudicierii Rafo cu aproximativ 240 miliarde de lei vechi. "Cătuşele sunt de la Băsescu. Ce a dat, aia va primi!", striga Iacobov, din boxă, acum trei ani.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite