Iacobov nu e primit în PSD cu braţele deschise

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Revenirea controversatului om de afaceri în politică este primită cu răceală de organizaţiile social-democraţilor din Moldova Doar PSD Iaşi se arată solidar cu dorinţa lui Iacobov. În

Revenirea controversatului om de afaceri în politică este primită cu răceală de organizaţiile social-democraţilor din Moldova

Doar PSD Iaşi se arată solidar cu dorinţa lui Iacobov. În rest, social-democraţii moldoveni fie refuză discuţia, fie afirmă sus şi tare că fieful PSD deja există.

Invocând că este director de campanie şi nu are timp de discuţii, Gabriel Vlase, preşedintele organizaţiei judeţene a PSD Bacău, s-a ferit să dea un răspuns tranşant referitor la anunţul lui Iacobov. "Oricine e liber să candideze. Personal, nu mă deranjează că domnul Iacobov vrea funcţii importante. E un lucru firesc, mai ales pentru un om care a avut funcţie de conducere în organizaţia judeţeană. Conferinţa judeţeană pentru alegeri este peste un an. Nu vă pot spune ce va fi atunci", a declarat Vlase.

Nici reprezentanţii organizaţiilor PSD din celelalte judeţe al Moldovei nu au vrut să spună dacă este benefică sau nu pentru partid revenirea în prima linie a omului de afaceri din Bacău. "Cu multă stimă şi cu multă prietenie vă spun că vă doresc o zi minunată pentru că nu vreau să comentez acest lucru", ne-a expediat Marian Oprişan, şeful pesediştilor din Vrancea. Potrivit lui Oprişan, Moldova este în continuare fieful Partidului Social Democrat, contrazicând astfel declaraţia de acum două zile a lui Corneliu Iacobov, care a anunţat că vrea ca Moldova "să redevină un fief PSD".

"Oamenii spun lucruri trăsnite uneori"

Numele Corneliu Iacobov nu trezeşte nicio reacţie în rândul colegilor de partid din Vaslui. "Nu ne interesează în niciun fel anunţurile domnului Iacobov. Fieful PSD există în acest moment, în continuare, în Moldova. Cele mai bune rezultate obţinute de partid sunt în Moldova, iar în ceea ce priveşte afirmaţiile domnului Iacobov nu pot să spun decât că oamenii spun lucruri trăsnite uneori", a declarat Dumitru Buzatu, liderul PSD Vaslui.

Doar pesediştii ieşeni sunt de acord cu Iacobov. "Moldova trebuie să redevină fieful PSD cu atât mai mult cu cât valul lui Traian Băsescu din 2004 a măturat primăriile şi administraţiile locale pesediste. Cred că vom face fief PSD în judeţele din regiunea nord-est care au probleme sociale şi de aceea sunt de acord cu această idee a domnului Iacobov", a spus Doru Tompea, şeful organizaţiei municipale a PSD Iaşi. Tompea a precizat că influenţa lui Corneliu Iacobov în cadrul partidului trebuie decisă de organizaţia judeţeană din care acesta face parte.

"Atât timp cât şi-a rezolvat în justiţie problemele legate de dosarul Rafo, asta înseamnă că el poate fi un competitor pentru orice funcţie în care poate accede şi în care organizaţia judeţeană îl propulsează. Moral e o altă discuţie pe care trebuie s-o rezolve organizaţia judeţeană Bacău", a mai spus pesedistul ieşean.

"Viaţa mea va lua o nouă cotitură"

Corneliu Iacobov şi-a făcut publică dorinţa, luni, de a reveni în politică la cel mai înalt nivel. "De azi, candidez la Consiliul Judeţean al PSD Bacău şi central. De asemenea, îmi depun candidatura pentru un loc în Parlamentul României, şi viaţa mea va lua o nouă cotitură. Consider că am o voce care poate transmite ce doreşte Bacăul.

Mă consider legitim să candidez în parlament şi în partid, pentru că am fost director de campanie electorală în 2000 şi 2004, şi am câştigat. Reintru în politică pentru că vreau să fim o ţară normală. Împreună cu ceilalţi lideri PSD din Moldova vrem ca aceasta să fie un fief PSD, aşa cum a mai fost", a declarat, luni, Corneliu Iacobov.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite