IPP: 65% dintre români ar vota pentru demiterea lui Traian Băsescu, în cazul organizării unui nou referendum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Social Democrat ar ocupa primul loc, cu  40% din voturi, în cazul în care ar avea loc alegeri parlamentare, potrivit unui sondaj de opinie realizat de IPP Data Research, divizia de cercetări sociologice a Institutului pentru Politici Publice.

UPDATE Cristian Preda: "O simplă remaniere ar fi ca îmbălsămarea mortului. Trebuie o schimbare de Guvern"

La întrebarea "Cu ce partid intenţionaţi să votaţi la alegerile parlamentare viitoare?", în procente valide răspunsurile s-au distribuit astfel: 40% - PSD, 26% - PNL, 12% - PDL, 7% - UNPR, 7% - PRM, 5% - UDMR, 3% - altul. Aceste procente reprezintă distribuţia opţiunii de vot după ce a fost eliminat procentul celor care nu votează/nu ştiu/nu răspund.

În privinţa variaţiei opţiunilor de vot, lucrurile stau astfel: 22% - nu votează, 20% - nu ştiu/nu răspund, 23% - PSD, 15% - PNL, 7% - PDL, 4% - UNPR, 4% - PRM, 3% - UDMR, 2% - altul.

La întrebarea "din cei trei candidaţi la Preşedinţie din 2009 ar fi astăzi cel mai potrivit pentru situaţia curentă din ţară", 43% dintre intervievaţi l-au indicat pe Crin Antonescu, 32% pe Mircea Geoană, 19% - Traian Băsescu, 6% - nu ştiu/ nu răspund.

Totodată, în cazul în care Opoziţia ar organiza un nou referendum pentru demiterea lui Traian Băsescu, 65% din cei chestionaţi au susţinut că ar vota pentru demitere, 17% împotriva demiterii, în timp ce 18% nu ar vota sau nu ar participa la vot.

La întrebarea "Credeţi că în România lucrurile merg într-o direcţie bună sau într-o direcţie greşită?", 81% au răspuns că direcţia este greşită, 15% - că direcţia e bună, iar 4% se încadrează la varianta "nu ştiu/nu răspund".

Întrebaţi în câţi ani cred că o să îşi revină România din punct de vedere economic, 45% dintre persoanele intervievate au afirmat că în mai mult de 5 ani, 29% au spus că în 5 ani, 11% - în 2 ani, 6% - la anul, 9% - nu ştiu/ nu răspund.

Cercetarea IPP Data Research  a fost realizată în perioada 9 – 16 iulie 2010. Volumul eşationului reprezentativ la nivel naţional a fost de 1040 de persoane cu vârsta peste 18 ani, având o eroare tolerată de plus/ minus 3%.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite