INFLATIE DE PREZIDENTIABILI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocatul Dinu, candidat independent la Presedintie - cercetat penal pentru evaziune Un candidat la Presedintia Romaniei este urmarit penal de PNA. Dinu Gheorghe, avocat in cadrul Baroului Bucuresti

Avocatul Dinu, candidat independent la Presedintie - cercetat penal pentru evaziune
Un candidat la Presedintia Romaniei este urmarit penal de PNA. Dinu Gheorghe, avocat in cadrul Baroului Bucuresti si conferentiar universitar doctor la Universitatea Ovidius din Constanta, s-a inscris ca independent pe listele candidatilor la Presedintia tarii. Biroul de presa al PNA ne-a informat, ieri, ca acesta, impreuna cu doi directori de la CNM Petromin SA Constanta, este urmarit penal inca din luna martie a acestui an. Acuzatiile aduse lui Gheorghe Dinu sunt cele de complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata, savarsit in vederea obtinerii de foloase materiale necuvenite, spalare de bani, evaziune fiscala si fals in declaratii. In ancheta procurorilor se fac cercetari privind modul in care cei doi directori - Marcel Dumitru Bardas si Werner Kaunz - au reprezentat Petrominul in relatiile cu terti, fiind analizate totodata si modalitatile in care acestia si-au indeplinit atributiile de serviciu referitor la fondurile societatii comerciale. Concret, procurorii au date ca cei doi directori au pierdut nejustificat fonduri importante. Ei au aprobat plata sumei de 1.481.320 dolari avocatului Dinu Gheorghe - angajat in litigii patrimoniale, doar pentru consultanta juridica si doar in vederea promovarii unor cereri de chemare in judecata. De precizat ca angajarea acestuia pe o suma asa mare s-a facut in conditiile in care Petromin avea angajati deja trei consilieri juridici specializati. "Mai mult, tinand cont de tarifele minimale si maximale fixate de Uniunea Avocatilor din Romania in litigii patrimoniale, exista date ca sumele de bani au fost date in mod nejustificat si in scopul obtinerii unor foloase materiale necuvenite", se arata in comunicatul PNA. In plus, anchetatorii au indicii potrivit carora avocatul Dinu Gheorghe ar fi facut declaratii false la Autoritatea Fiscala si la Casa de Asigurari a Avocatilor - filiala Bucuresti, privind veniturile incasate. Aceste declaratii ar fi avut ca urmare neplata cotei de 10% datorata Casei de Pensii in suma de peste 270 de milioane lei. Totodata, Dinu Gheorghe nu ar fi declarat ca au venit la Autoritatea Fiscala sume totalizand peste 1,1 miliarde lei. Din comunicatul PNA se intelege ca anchetatorii se plang de faptul ca de peste 10 luni de zile au solicitat Baroului Bucuresti relatii pentru clarificarea situatiei, insa pana in prezent nu au primit nici un raspuns.
URR si-a desemnat si ea candidatul pentru Cotroceni
Inca un nume pe lista postulantilor la Cotroceni: brasoveanul Marian Tata, profesor la Universitatea "Transilvania" Brasov. Membru fondator si fost presedinte, intre anii 1992-1997, al Asociatiei Pro Democratia, universitarul de sub Tampa va candida in numele Uniunii pentru Reconstructia Romaniei, partid care ar avea, potrivit spuselor sale, 40.000 de membri. Legea electorala prevede insa un minim de 200.000 de semnaturi pentru depunerea candidaturii. Refuzand sa-si estimeze sansele de succes, el s-a marginit sa-si aprecieze candidatura drept "un lucru normal, o dovada concreta de aplicare a programului partidului, care se intituleaza "Drumul spre normalitate"". Lansarea oficiala a asului din maneca URR - partid in care Tata nu detine nici o functie de conducere - va avea loc astazi la Bucuresti, "probabil la un hotel, da nu stiu la care".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite