Victor Ponta e de acord cu contestarea legii lustraţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD, Victor Ponta a declarat, miercuri, că aprobă decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie(ICCJ) de a sesiza Curtea Constituţională(CC), privind neconstituţionalitatea legii lustraţiei, care îi incriminează pe procurori, argumentând că acest articol este „o prostie".

„I-am auzit pe democrat-liberali acuzându-i pe cei din Uniune că au venit cu acest articol. E un gen de minciună care trebuie demontată. Această lege prost-făcută, şi cu încălcarea regulamentului, a fost votată de PDL. Ei înţeleg că o să dea decizia de segregare a Universităţii de la Târgu-Mureş. E vina UDMR că cere sau e vina PDL că dă şi votează totdeauna toate aceste prostii?", a spus Ponta.

În viziunea lui Ponta, toată legea lustraţiei aşa cum a fost adoptată este inaplicabilă, însă consider aruncarea responsabilităţii în cadrul unei coaliţii este un procedeu incorect.

„Cred că cei care au adoptat-o nu doar s-au făcut de râs, dar trebuie să dea ei explicaţii. Ei au lustrat-o şi pe Macovei, lucru cu care eu nu sunt de acord, deşi nu mă puteţi bănui de simpatii pentru doamna Macovei, dar articolul este absolut o prostie", a spus Ponta.

Secţiile Unite ale instanţei supreme au decis, miercuri, sesizarea Curţii Constituţionale a României privind neconstituţionalitatea unui articol din Legea lustraţiei, după ce au primit sesizări de la două asociaţii profesionale de magistraţi şi de la procurorul general al României.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite