IARMAROC ELECTORAL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mischie isi ameninta fostii colegi din PSD cu plangeri penale Nicolae Mischie, candidat independent pentru Camera Deputatilor in judetul Gorj, a declarat, ieri, in cadrul unei sedinte tehnice

Mischie isi ameninta fostii colegi din PSD cu plangeri penale
Nicolae Mischie, candidat independent pentru Camera Deputatilor in judetul Gorj, a declarat, ieri, in cadrul unei sedinte tehnice convocate de conducerea Prefecturii pentru pregatirea alegerilor generale, ca nu isi poate desfasura campania electorala datorita amenintarilor pe care unele autoritati publice le adreseaza fie oamenilor din echipa sa de campanie, fie potentialilor sai sustinatori. El il acuza pe Ion Calinoiu, presedinte executiv al PSD Gorj, persoana care l-a inlocuit practic in fruntea Consiliului Judetean, ca le-a cerut primarilor din Gorj sa nu il sustina in nici un fel pe cel care ani la rand s-a autointitulat "seful judetului". In cursul saptamanii trecute, PSD Gorj i-a convocat pe toti presedintii de organizatii din judet in vederea pregatirii campaniei electorale. Mischie sustine ca, la sedinta in cauza, Ion Calinoiu le-a cerut primarilor sa nu-l mai sustina pe fostul lider al PSD Gorj. Din acest motiv, Mischie spune ca va depune, nu stie cand, plangere penala impotriva lui Calinoiu pentru folosirea autoritatii oficiale impotriva unui candidat independent. In replica, Ion Calinoiu spune ca nu trebuie sa-i dea explicatii lui Mischie, iar sedinta la care face referire acesta a fost o sedinta interna de partid, unde cei mai multi dintre presedintii de organizatii ocupa si fotoliul de primar. Calinoiu a mai precizat ca nu ii vrea raul lui Mischie, dar trebuie sa aiba grija de organizatia judeteana a PSD. Baronul de Gorj a fost nevoit sa demisioneze din PSD, dupa ce PNA a declansat urmarirea penala impotriva sa.
Alianta propune Uniunii sa faca impreuna campanie
Alianta D.A. Suceava a propus, luni, candidatilor Uniunii PSD+PUR Suceava sa mearga in campanie electorala impreuna, pe perechi, pentru ca electoratul sa poata sa-i compare, dupa ce lideri ai PSD Suceava au declarat ca intre candidatii celor doua aliante nu exista termen de comparatie. Propunerea Aliantei D.A. Suceava vine dupa ce presedintele executiv al PSD, Octav Cozmanca, a declarat, luni, ca nu exista termen de comparatie intre candidatii suceveni ai Uniunii Nationale PSD+PUR Suceava, care sunt "oameni seriosi, cu experienta" si cei ai Aliantei D.A., care duc "o campanie electorala obraznica si primitiva". Purtatorul de cuvant al Aliantei D.A. Suceava, Orest Onofrei, a declarat, luni, ca doar electoratul poate stabili daca intre candidatii celor doua formatiuni politice exista termene de comparatie si a propus ca acestia sa mearga in campania electorala pe perechi, candidatii situati pe primele locuri la Senat si cei de pe primele locuri la Camera Deputatilor. Astfel, el a propus ca vicepresedintele PNL, Gheorghe Flutur (primul loc la Senat pe lista PNL-PD) sa mearga impreuna cu Octav Cozmanca (primul loc la Senat pe lista PSD+PUR), iar Orest Onofrei cu Eugen Bejinariu, ambii fiind pe primul loc pe lista pentru Camera Deputatilor la cele doua aliante. Pe de alta parte, presedintele executiv al PSD, Octav Cozmanca, a declarat ca propunerea Aliantei D.A. Suceava este "un nonsens". "Nu putem merge noi impreuna cu ei in campania electorala. E un nonsens. Asa ceva nu poate oferi electoratului decat circ si atacuri sub centura", a spus Cozmanca.
Candidatura lui Stefan Tcaciuc, contestata chiar de minoritatea pe care o reprezinta
Candidatura actualului deputat al minoritatii ucrainene in Parlament, Stefan Tcaciuc, a fost contestata la Tribunalul Suceava de Uniunea Democrata a Ucrainenilor din Romania (UDUR), filiala Bucovina. UDUR - filiala Bucovina a contestat inscrierea candidaturii lui Stefan Tcaciuc din partea Uniunii Ucrainenilor din Romania (UUR) pe motiv ca acesta ar fi declarat, in mod fals, ca nu a colaborat cu organele Securitatii si nu a facut politie politica si pe motiv ca ar fi fost condamnat penal pentru o pedeapsa cu inchisoarea cu suspendarea executarii. Tribunalul Suceava a respins contestatia ca nefondata intrucat la aceasta cerere nu au fost depuse inscrisuri care sa faca dovada celor sesizate. UDUR a formulat recurs fata de aceasta decizie a Tribunalului Suceava, care se va judeca la Curtea de Apel Suceava. Stefan Tcaciuc a fost, in actualul mandat, protagonistul unui scandal cu accente gotesti, cand, aflat intr-o delegatie prezidentiala in Ucraina, a baut prea mult alcool si, incapabil sa-si mai pastreze echilibrul, a intrat cu capul in peretele camerei de la hotel, alegandu-se cu rani minore.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite