IARMAROC ELECTORAL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membru PSD, amendat pentru o gluma macabra facuta liderului local al PNL Seful Centrului Zonal al Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica din Cobadin, subcomisarul Ionel Ionita, a declarat,

Membru PSD, amendat pentru o gluma macabra facuta liderului local al PNL
Seful Centrului Zonal al Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica din Cobadin, subcomisarul Ionel Ionita, a declarat, miercuri, ca directorul scolii din Adamclisi, care este si lider al filialei locale a PNL, a descoperit, miercuri dimineata, o coroana de flori sprijinita de usa casei. Coroana avea o panglica pe care era scris: "Din partea PSD, in memoria eroilor cazuti la datorie". Barbatul s-a dus imediat la Politie si, in urma cercetarilor, politistii l-au depistat pe autor. Subcomisarul Ionita spune ca, in urma cu o noapte, paznicul scolii din Adamclisi, Viorel Dinu, care este membru al filialei locale a PSD, a consumat bauturi alcoolice in localul din comuna. El a avut mai multe discutii in contradictoriu, pe teme politice, si a vrut sa-i faca o gluma directorului scolii. Viorel Dinu a recunoscut ca a mers la Monumentul Eroilor din comuna, unde au fost depuse mai multe coroane de flori de Ziua Armatei, a luat una si a lasat-o la usa lui Ionel Matei. Subcomisarul Ionita spune ca Viorel Dinu a fost sanctionat contraventional cu o amenda de doua milioane de lei, potrivit Legii 61/1991.
Candidatura lui Nicolae Mischie - contestata pentru semnaturi false
Candidatura lui Nicolae Mischie pentru Camera Deputatilor este contestata de deputatul PSD de Gorj, Scarlat Iriza. Acesta, dupa ce a studiat dosarele cu cele 24.000 de semnaturi aduse de Nicolae Mischie la Biroul Electoral Judetean, a constatat ca mai multe persoane care se ocupasera de strangerea semnaturilor pentru sustinerea lui Mischie, au falsificat aceste semnaturi. Astfel, numai in municipiul Tg. Jiu, din 1.300 de semnaturi, mai bine de 800 seamana. Deputatul Iriza a depus si o plangere penala impotriva lui Nicolae Mischie, pentru instigare la fals, cat si impotriva celor 31 de persoane care se considera ca au falsificat semnaturile. In prezent se fac verificari asupra tuturor listelor de semnaturi depuse.
Gigi Becali, parat la BEC pentru mesaje legionare
Centrul pentru Combaterea Antisemitismului, condusa de Marco Maximilian Katz, a sesizat Biroul Electoral Central cu privire la continutul afiselor electorale ale lui Gigi Becali, sub portretul caruia figureaza angajamentul "Jur ca voi face o Romanie ca soarele sfant de pe cer", parafraza dupa un celebru discurs al fondatorului Miscarii Legionare, Corneliu Zelea Codreanu. Combatantii antisemitismului solicita aplicarea prevederilor Ordonantei de Urgenta nr. 31/2002, care interzice, sub sanctiune penala, folosirea in public a simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob, masura ce ar avea drept consecinta retragerea de pe piata materialelor electorale a afiselor candidatului PNG. Membrii BEC au decis, ieri, sa trimita sesizarea la ministerele Culturii si Internelor, investite, potrivit sus-amintitei ordonante, cu investigarea si pedepsirea incalcarii dispozitiilor acesteia. "Cultura" va trebui sa se pronunte asupra continutului sloganului lui Becali (pentru care liderul PNG pare sa fi dezvoltat o fixatie), daca acesta copiaza pana la identitate, vechiul mesaj al lui Zelea si daca, in aceasta ipoteza, are caracter antisemit. Daca ministerul ajunge la aceasta concluzie, potrivit deciziei BEC de astazi, birourile electorale de circumscriptie vor avea obligatia sa actioneze in sensul retragerii posterelor incriminate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite