IARMAROC ELECTORAL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

BEC a sesizat Politia cu privire la materiale calomnioase despre Geoana Membrii BEC au decis, vineri, sa transmita Politiei o sesizare a Uniunii Nationale PSD+PUR prin care se reclama faptul ca in

BEC a sesizat Politia cu privire la materiale calomnioase despre Geoana
Membrii BEC au decis, vineri, sa transmita Politiei o sesizare a Uniunii Nationale PSD+PUR prin care se reclama faptul ca in cateva cotidiane centrale au fost publicate materiale electorale negative si calomnioase la adresa lui Mircea Geoana. Semnatarul sesizarii, presedintele executiv al PSD, Octav Cozmanca, sustine ca respectivele machete electorale aduc atingere imaginii Uniunii si Guvernului Nastase, fiind "in flagranta contradictie cu o elementara deontologie electorala". El invoca, de asemenea, hotararea de interpretare a BEC, care prevede ca "sunt interzise reproducerea sau publicarea in presa scrisa (...) a unor imagini sau mesaje care, prin continutul lor, aduc acuzatii cu caracter calomnios la adresa autoritatilor publice, partidelor politice sau candidatilor in alegeri". "Afirmatia ca "in Romania de azi se fura in fiecare zi 25 de milioane de dolari", combinata cu intrebarea retorica "Mircea Geoana, membru al Guvernului Nastase, acum vrea sa fie prim-ministru?" si cu fotografia domnului Mircea Geoana sugereaza in mod clar ca domnia sa, impreuna cu echipa guvernamentala, ar fi autorii unui astfel de furt", arata Cozmanca.
Liberalii suceveni vor face proiectii pe blocuri cu "adevarurile despre PSD"
Vicepresedintele PNL, senatorul de Suceava Gheorghe Flutur, a declarat, vineri, ca liderii liberali suceveni nu vor prezenta dosarele penale cerute de PSD+PUR Suceava, aratand ca, in schimb, vor face proiectii pe peretii blocurilor cu "adevarurile despre PSD". Flutur a spus, intr-o conferinta de presa, ca liberalii suceveni nu intentioneaza sa dea publicitatii dosarele penale in care sunt cercetati, afirmand ca aceste dosare "sunt politice", fiind facute la comanda PSD. "Nu trebuie sa prezentam dosarele, pentru ca ei le au, pentru ca ei ne-au facut aceste dosare politice pe care incearca sa ni le instrumenteze", a spus Flutur. El a afirmat ca Alianta D.A. Suceava someaza liderii PSD Suceava ca, pana luni, sa-si faca publice averile lor si ale copiilor lor, in caz contrar liderii liberali urmand sa le faca publice prin proiectii pe peretii blocurilor de locuinte din judet. El a adaugat ca doreste explicatii in legatura cu afacerile de la Dornesti ale fiului presedintelui PSD Suceava, in legatura cu afacerile cu lemn din zona Brodina-Falcau-Radauti, cu importurile de ingrasaminte cu azotat de amoniu din Ucraina, stopate la gara Dornesti de APM Suceava, cat si sa se publice lista cu fondurile de la buget si externe de care au beneficiat ei si copiii lor, precum si numele firmelor pe care le-au cumparat sau la care sunt actionari. Pe de alta parte, presedintele PSD Suceava, Gavril Marza, a declarat, intr-o conferinta de presa, ca averea sa este publicata pe site-ul Consiliului Judetean Suceava, precizand ca este mai mica decat cea a senatorului Gheorghe Flutur. El i-a cerut lui Flutur sa nu se lege de familia sa, aratand ca nu este normal ca in lupta politica sa fie incluse si familiile politicienilor.
Buletin de vot pentru Senat, ajuns in cutia postala a unui lider PNL-PD Vrancea
Co-presedintele Aliantei D.A. PNL-PD Vrancea, Jan Vraciu, a sesizat, vineri, BEC ca a gasit in cutia postala un buletin de vot pentru alegerea, in data de 28 noiembrie, a senatorilor din Circumscriptia 41 Vrancea. Potrivit lui Vraciu, care candideaza la Senat pe listele Aliantei D.A. PNL-PD, buletinul nu este anulat, el putand fi folosit la scrutinul din 28 noiembrie. Astfel, ordinea pe buletinul de vot a formatiunilor politice este conform tragerilor la sorti facute de presedintele BEC si de presedintele Biroului electoral de circumscriptie Vrancea, iar calitatea hartiei este asemanatoare celei folosite in general pentru astfel de documente. Vraciu a afirmat ca existenta acestui buletin de vot confirma suspiciunile Aliantei PNL-PD filiala Vrancea ca in aceasta circumscriptie se fac pregatiri pentru fraudarea alegerilor. Co-presedintele Aliantei D.A. PNL-PD Vrancea se declara intrigat de faptul ca a putut intra in posesia unui buletin de vot inainte ca membrilor Biroului electoral de circumscriptie Vrancea sa le fie prezentat, prin grija prefectului, un exemplar al primului tiraj pentru fiecare tip de buletin de vot. Operatiunea de prezentare a buletinului de vot se consemneaza intr-un proces-verbal care se semneaza de catre toate persoanele prezente. Legea mai prevede ca "imprimarea buletinelor de vot se asigura de catre birourile electorale de circumscriptie, prin grija prefectilor".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite