Udrea și Prigoană au fost huiduiți de pensionari. PDL acuză că huliganii erau simpatizanți USL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea
Elena Udrea

PDL București a lansat, duminică, o campanie de reciclare a hârtiei, într-un parc din Sectorul 6 al Capitalei, la eveniment fiind prezenți reprezentanți ai organizației, inclusiv Elena Udrea și Silviu Prigoană, care au fost primiți cu huiduieli de pensionari.

Primele reacții au apărut când președintele PDL București, Elena Udrea, a anunțat, în fața unui cort instalat la intrarea în Parcul Moghioroș, demararea campaniei „Bucureștiul recizlează". Un bătrând a strigat atunci „Jos Băsescu".

Mai multe persoane au fost nemulțumite că democrat-liberalii au promis un tricou, un pix și o șapcă, pentru fiecare cinci kilograme de hârtie reciclată și că au primit doar tricoul.

Silviu Prigoană, candidatul PDL la Bucureşti, a dorit să meargă prin mulţime şi să socializeze cu electoratul, însă a fost primit, dintre toţi reprezentanţii PDL, cu cele mai multe huiduieli.

În timp ce candidatul PDL făcea declaraţii presei, un pensionar i-a strigat: „Prigoană, lasă-ne!".

„Îmi cer scuze, trebuie să vă las, electoratul e suveran", a răspuns, în glumă, acesta.

Pensionarul a continuat: „Dă banii pensionarilor înapoi! (...) Aţi făcut afaceri cu gunoaiele, cu domnul Negoiţă şi acum veniţi să ne daţi nouă lecţii".

"Nu am făcut (afaceri, n.r.) cu Negoiţă, ci cu Primăria Capitalei, sunteţi dezinformat", a răspuns Prigoană.

În timpul manifestării democrat-liberale, în parc a ajuns şi candidatul PC la Primăria Sectorului 6, Ştefan Florescu, cu mai mulţi simpatizanţi, el declarând că se află întâmplător în zonă, fiind la plimbare cu fiicele sale.
Atmosfera din parc a devenit încordată, delimitându-se tabere de susţinători ai puterii şi ai opoziţiei. Grupurile s-au acuzat reciproc, mai multe zeci de minute, că ar primi mâncare sau bani din partea partidelor pentru a veni să facă scandal la acţiunile de partid ale adversarilor.

„Fugi domnule, că nu veţi fi ales niciodată, să fiţi sănătos. Eu o să vin zilnic aici, în parc, şi o să vă arăt că nu veţi fi ales", i-a spus o femeie lui Silviu Prigoană, în timp ce acesta încerca să părăsească zona.

PDL București a acuzat, însă, într-un comunicat remis agențiilor de presă, că cei doi posibili candidați USL la Primăria Sectorului 6, Ștefan Florescu și Rareș Mănescu, au trimis în Parcul Drumul Taberei, simpatizanți plătiți care să huiduie membrii PDL la startul campaniei „Bucureștiul reciclează".

„USL a încălcat legea, instigând participanţii la lansarea campaniei «Bucureştiul reciclează». PDL Bucureşti condamnă public felul în care USL şi cei doi posibili candidaţi ai săi la Primăria Sectorului 6 înţeleg să se comporte, prin tentativele ruşinoase şi abjecte de a pune oamenii plătiţi să protesteze la startul campaniei «Bucureştiul reciclează».

Practic, atât Ştefan Florescu(PSD), cât şi Rareş Mănescu(PNL) au încălcat astăzi flagrant legea prin trimiterea în Parcul Drumul Taberei a unor simpatizanţi plătiţi care să huiduie membrii PDL. Aceştia, sub pretextul strângerii de semnături pentru candidatura lui Sorin Oprescu, au întreprins o acţiune neautorizată, instigându-i pe cei prezenţi în parc.

Legea adunărilor publice prevede foarte clar faptul că nu se pot desfăşura două acţiuni publice în acelaşi loc, cu menţiunea că PDL Bucureşti avea autorizaţie de la Primăria Generală pentru manifestarea de astăzi", se arată într-un comunicat al PDL Bucureşti, remis Mediafax.

Organizația condusă de Elena Udrea susţine că, practic, „cei doi candidaţi ai USL la Primăria Sectorului 6 au construit un scenariu prin care să se creeze impresia unor nemulţumiri populare semnificative împotriva PDL Bucureşti".

„PDL Bucureşti nu neagă faptul că, la un anumit moment, în cadrul manifestărilor publice ale candidaţilor săi pot să existe şi tensiuni generate de oameni nemulţumiţi de măsurile de reechilibrare economică pe care le-a luat guvernul sprijinit în Parlament de Partidul Democrat Liberal", se arată în comunicat.

PDL Bucureşti afirmă însă că la toate aceste momente, reprezentanţii partidului au încercat şi vor încerca să detensioneze situaţia, prezentând necesitatea acelor măsuri economice şi implicaţii sociale.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite