Hrebenciuc contestă alianţa cu liberalii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea social-democrată l-a mandatat pe liderul PSD, Victor Ponta, pentru a discuta cu PNL intensificarea colaborării în Parlament, dar şi în teritoriu. Comitetul Executiv al PSD i-a acordat lui Ponta mandatul de principiu, fără însă a exista un vot în acest sens. Strângerea colaborării cu PNL a stârnit critica unora dintre liderii partidului.

Un atac vehement la adresa liberalilor a venit din partea liderului deputaţilor PSD, Viorel Hrebenciuc, care a calificat PNL drept un partid balama. „PNL a fost un partid mic şi va rămâne un partid mic, iar liberalii au făcut o obsesie din a nu deveni anexa PSD", a spus el. „Ceea ce s-a întâmplat la votul Legii ANI din Senat este mai grav decât vă imaginaţi pentru că liberalii, în situaţii importante, spun una şi votează altfel", şi-a avertizat deputatul colegii de partid. Hrebenciuc a afirmat că votul din Senat, când liberalii s-au poziţionat alături de PDL, este rezultatul unei înţelegeri între unii liberali şi PDL.

Nici liderul PNL, Crin Antonescu, nu a scăpat de vehemenţa lui Hrebenciuc. „Crin Antonescu nu e un preşedinte care să conducă un partid cum e PNL. Deşi e de 20 de ani în politică, are naivităţi care nu sunt demne de un preşedinte de partid", l-a caracterizat Hrebenciuc pe şeful liberal. Şi liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, s-a declarat nemulţumit de intensificarea colaborării cu PNL Aceeaşi idee a fost susţinută şi de vicele PSD Adrian Severin, care a pledat pentru obţinerea a peste 50% la viitoarele alegeri, atrăgând atenţia că este posibil ca o colaborare cu liberalii să nu fie posibilă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite