Hrebenciuc a ordonat retragerea semnăturilor de sprijin pentru moţiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei 14 deputaţi PSD care semnaseră moţiunea simplă "Autonomia teritorială solicitată de vicepremierul Marko Bela sfidează Constituţia României", iniţiată de PC, şi-au retras semnăturile,

Cei 14 deputaţi PSD care semnaseră moţiunea simplă "Autonomia teritorială solicitată de vicepremierul Marko Bela sfidează Constituţia României", iniţiată de PC, şi-au retras semnăturile, marţi seară, decizia aparţinând conducerii partidului.
Liderul de grup al deputaţilor social-democraţi, Viorel Hrebenciuc, spune că deputaţii care au semnat această moţiune nu şi-au exprimat intenţia în cadrul grupului PSD şi au luat decizia în mod individual. Prin urmare, Hrebenciuc le-a comunicat celor 14 deputaţi care semnaseră textul moţiunii simple iniţiate de conservatori că decizia conducerii PSD este ca aceştia să îşi retragă semnăturile, mai ales că nu aveau mandat politic pentru acest gest. Preşedintele PC, Dan Voiculescu, a avut o discuţie telefonică cu Mircea Geoană marţi seară, dar nu a reuşit să-l convingă pe acesta să-şi lase oamenii să susţină moţiunea. Liderul PSD a fost deranjat de faptul că nu a existat o discuţie prealabilă între PSD şi PC pe acest subiect şi în plus semnăturile de susţinere s-au luat pe holuri. Pe de altă parte, Mircea Geoană nu consideră că trebuie făcută o moţiune împotriva lui Marko Bela, deoarece social-democraţii sunt deranjaţi de organizarea referendumului, şi nu de vicepremierul Marko Bela.
Moţiunea simplă a rămas în aceste condiţii fără obiect, deoarece, prin retragerea celor 14 semnături, moţiunea PC nu mai întruneşte condiţiile prevăzute de regulament. Pentru a putea fi iniţiată, o moţiune simplă are nevoie de semnăturile a 50 de deputaţi, iar fără semnăturile PSD nu se mai întruneşte numărul necesar. "Noi nu am primit din partea PC sau a PRM o solicitare oficială pentru susţinerea moţiunii simple pe care doresc să o introducă conservatorii. Un număr important de deputaţi au susţinut moţiunea, în mod individual. Liderul grupului parlamentar din Camera Deputaţilor, Viorel Hrebenciuc, a sesizat acest lucru şi, în mod firesc, a informat conducerea partidului asupra faptului că nu există o decizie politică sau discuţii formale pe acest subiect. Nu se pot obţine semnături pe holurile parlamentului", a precizat Mircea Geoană. Cei 14 deputaţi PSD nu vor fi sancţionaţi de conducerea partidului deoarece, după cum a declarat şi Hrebenciuc, "se mai fac greşeli. Şi mie mi s-a întâmplat în tinereţe". Printre semnatarii moţiunii se află însă şi deputaţi cu experienţă parlamentară, Eugen Nicolicea sau Victor Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite