Hrebenciuc, Dragnea şi Stavarache, fără adversar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hrebenciuc, Dragnea şi Stavarache, fără adversar
Hrebenciuc, Dragnea şi Stavarache, fără adversar

În timp ce PNL şi PSD şi-au anunţat şefii de campanie pentru prezidenţialele din toamnă, PDL păstrează tăcerea. Liberal-democraţii aşteaptă anunţul lui Băsescu.PNL şi PSD, partide care şi-au schimbat liderii din 2004 încoace, au desemnat alţi şefi pentru campania prezidenţială decât cei de la scrutinul de acum cinci ani.

Campania PSD va fi coordonată politic de deputatul Viorel Hrebenciuc, iar de problemele organizatorice şi administrative se va ocupa Liviu Dragnea, vicepreşedinte al partidului. Hrebenciuc (56 de ani), un „veteran” al social-democraţilor, este văzut ca artizanul a numeroase mişcări politice de culise făcute de PSD, dar şi ca un foarte bun negociator.

Liviu Dragnea (47 de ani) face parte din „noul val” al liderilor partidului şi este unul dintre cei mai influenţi preşedinţi de filiale.

Organizaţia judeţeană pe care o conduce (Teleorman) a obţinut cel mai bun scor la alegerile pentru Parlamentul European.

Dragnea este şi unul dintre cei mai înverşunaţi susţinători ai ieşirii PSD de la guvernare, spre deosebire de Viorel Hrebenciuc, care s-a dovedit mult mai rezervat faţă de o astfel de decizie.În 2004, PSD i-a avut la conducerea campaniei prezidenţiale pe Dan Nica şi pe Miron Mitrea.

Primarul Bacăului, şef de campanie la liberali

image

Romeo Stavarache  Foto: click!



Liberalii l-au desemnat pe primarul Bacăului, Romeo Stavarache (47 de ani), drept şef de campanie pentru prezidenţiale. Stavarache este cunoscut drept un apropiat al fostului premier Călin Popescu Tăriceanu. Cu toate acestea, la Congresul extraordinar al partidului din martie, când întreaga conducere a formaţiunii a fost schimbată, Stavarache a fost ales vicepreşedinte.

Potrivit unor surse din partid, rezultatul slab obţinut la europarlamentare a declanşat nemulţumirea multor filiale faţă de noua echipă de campanie instalată după Congres. Mai mulţi lideri locali au cerut reactivarea staff-ului condus de Bogdan Olteanu şi Dan Motreanu, dar preşedintele PNL a preferat soluţia de compromis Romeo Stavarache. Edilul Bacăului este unanim apreciat pentru performanţele din 2004 şi 2008, când i-a învins categoric pe PSD-iştii lui Viorel Hrebenciuc.

Tot Vasile blaga este în cărţi la pdl

image

Liviu Dragnea   Foto: Adevărul


Democrat-liberalii nu şi-au anunţat, deocamdată, candidatul pentru funcţia supremă în stat. Reprezentanţii PDL declarau, în urmă cu o lună, că vor anunţa oficial prezidenţiabilul după alegerile pentru Parlamentul European. Anunţul nu a fost încă făcut, dar lipsa candidatului nu pare să-i îngrijoreze însă pe pedelişti. „Toate la timpul lor”, a răspuns, luni, vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur, întrebat fiind când va anunţa partidul candidatul pentru Cotroceni.

image

PDL nu şi-a desemnat şeful de campanie



Traian Băsescu, care este considerat în mod neoficial candidatul PDL pentru Cotroceni, a declarat în mai multe rânduri că va lua decizia cea mai potrivită la momentul oportun. Surse din PDL afirmă că şefia campaniei prezidenţiale va reveni, cel mai probabil, tot lui Vasile Blaga, chiar dacă acestuia i se poate imputa că a pierdut bătălia pentru Primăria Capitalei în faţa independentului Sorin Oprescu.

Blaga (53 de ani), este secretarul general al PDL. Poreclit „Buldogul”, Blaga a coordonat numeroase competiţii electorale ale PDL.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite