Hrebenciuc: Mitrea se ascunde după fustele soţiei şi e un proiect eşuat în PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul deputaţilor PSD, Viorel Hrebenciuc, îi transmite, printr-un comunicat, senatorului Miron Mitrea, care îl numise cu o zi înainte măgar, că este lamentabil să te ascunzi după fustele

Liderul deputaţilor PSD, Viorel Hrebenciuc, îi transmite, printr-un comunicat, senatorului Miron Mitrea, care îl numise cu o zi înainte măgar, că este lamentabil să te ascunzi după fustele soţiei şi că fostul secretar general este un proiect eşuat în partid, transmite NewsIn.

După ce luni, Miron Mitrea afirmase într-un interviu pentru "Gândul" că Viorel Hrebenciuc este un "măgar" pentru că "s-a luat" de Manuela Mitrea, liderul deputaţilor PSD îi transmite fostului secretar general că este lamentabil că se ascunde după fustele soţiei sale. "Doresc pe această cale să-i transmit domnului Miron Mitrea că o respect prea mult pe soţia sa, doamna Manuela Mitrea, pentru a-mi permite să fac asemenea aprecieri la adresa dânsei. Este lamentabil faptul ca domnul Miron Mitrea se ascunde dupa fustele distinsei sale soţii într-o chestiune care nu are nici o legatura cu dânsa", declară Hrebenciuc, într-un comunicat remis marţi NewsIn.

Viorel Hrebenciuc recunoaşte apoi, indirect, că a încercat să îndepărteze efectele unui proiect pe care îl numeşte "Mitrea-Cotroceni". "În schimb, cred ca are legătura cu eşecul proiectului Mitrea – Cotroceni. La iniţierea acestui proiect nu am contribuit, dar la esecul lui, da", mai afirmă Hrebenciuc.

Mai mult, liderul deputaţilor spune că Mitrea este un proiect al PSD care a eşuat. "În altă ordine de idei, constat cu regret faptul că proiectul PSD-Mitrea, iniţiat în aprilie 1993 (în 1993, partidul pe care îl conducea Mitrea, Partidul Solidarităţii Sociale, s-a apropiat de PDSR, un an mai târziu fiind absorbit de acesta, n.r.), acesta  a eşuat lamentabil. Motivul este nepotrivirea de caracter şi, cum partidul nu poate fi acuzat de lipsă de caracter, cauza cred că se află chiar la domnul Miron Mitrea. În ceea ce priveşte proiectul PSD – sindicate, acesta va avea în continuare întreaga susţinere a partidului, inclusiv a mea", mai scrie Hrebenciuc.

"Deşi vacanţa parlamentară este la final, constat că domnul Miron Mitrea funcţionează încă pe pilot automat. Acolo, departe, în munţi, încă nu s-a aflat faptul că aici la Bucureşti războiul s-a terminat", se mai arată în comunicatul citat.

Într-un interviu acordat luni pentru "Gândul", Miron Mitrea spune că Hrebenciuc e un "măgar" pentru că s-a luat de soţia lui, Manuela. Întrebat de cotidianul "Gândul" dacă s-a certat cu Hrebenciuc pentru că acesta din urmă nu a susţinut-o pe Manuela Mitrea pentru şefia comisiei de egalitate de şanse din Cameră, Mitrea a declarat: "Viorel e un măgar dacă a spus treaba asta şi chiar vreau să scrieţi asta! Dacă a spus aşa ceva este un măgar! Până la urmă, numai un măgar este un bărbat care se leagă de soţia altuia când are probleme.

N-am un conflict personal cu Viorel Hrebenciuc. El a fost puternic împotriva alianţei cu PD-L, vrând să facă orice pentru a o arunca în aer. Or, în România nu puteam permite aşa ceva şi o să vedem la un moment dat că singura soluţie politică ca să putem negocia o situaţie, o poziţie financiară bună pentru România în perioada următoare era cea pe care am adoptat-o. Deci n-am un conflict personal cu Viorel, dar, repet, e măgar dacă a spus aşa ceva!. Dacă n-a spus, nu e măgar".

Potrivit unor surse din PSD, Miron Mitrea ar fi negociat cu Traian Băsescu, înainte cu o lună de alegeri, formarea unei coaliţii cu PDL. Ulterior, după alegeri, PSD a deschis oficial canalele de negociere cu PDL şi Traian Băsescu, însă Mitrea nu a mai fost cooptat în formula de discuţii. Liderii PSD i-au reproşat atunci că vorbeşte prea mult în public despre culisele discuţiilor.

Mitrea a încercat să obţină apoi funcţia de preşedinte al Senatului şi apoi pe cea vicepreşedinte. El a pierdut însă, prin vot, nominalizarea partidului pentru postul de vice al Senatului. După acest episod, în presă a apărut o înregistrare telefonică în care Mitrea se arată nemulţumit că nu a preluat acest post şi promite că îi va rupe beregata lui Mircea Geoană. Cazul lui Mitrea urma să fie discutat de forurile de partid.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite