Horia Gârbea şi Vladimir Simon, validaţi de Senat la conducerea ICR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia de Politică Externă şi Comisia de Cultură din Senat i-au confirmat în funcţia de vicepreşedinte al Institutului Cultural Român, cu unanimitate de voturi, pe Horia Gârbea şi Vladimir Simon. Cei doi vor fi validaţi marţi de către plenul Senatului.

UPDATE 11.06 Horia Răzvan Gârbea a primit 73 de voturi "pentru", două voturi "împotrivă" şi două abţineri, în timp ce Vladimir Simon a fost votat cu 72 de voturi "pentru", patru împotrivă şi două abţineri.

Horia Gârbea a fost propunerea USL pentru scaunul de vicepreşedinte al ICR, în timp ce Vladimir Simon a fost susţinut de PDL pentru numire.

Horia Gârbea a publicat poezie, proză, teatru, critică literară şi teatrală. A publicat 23 de volume de literatură şi a scris 12 piese de teatru care au fost reprezentate şi în străinătate. În 2010 a câştigat premiul pentru literatură al Festivalului naţional de umor "Ion Cănăvoiu" pentru opera "Fratele mai deştept al lui Kalaşnikov". În 2004, a fost distins cu Ordinul Meritul Cultural în grad de cavaler (2004), apoi înălțat în grad de ofițer (2010).

În urmă cu o săptămână, fostul ministru de Externe, Andrei Marga, a fost numit de Senat în funcția de președinte al ICR fără să treacă prin audierile din comisiile de resort. Numirea lui Andrei Marga a fost aprobată de Senat cu 50 de voturi "pentru", 26 "împotrivă" şi cinci abţineri.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite