Hora Unirii de grad zero, cu Băsescu şi Geoană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful statului, Traian Băsescu, şi numărul doi în România, preşedintele Senatului, Mircea Geoană, s-au prins în horă, la Iaşi, cu ocazia sărbătoririi a 150 de ani de la Unirea Principatelor. În cuvântările lor, oficialii au abordat teme ca „sărăcia” şi „criza”. Ieşenii nu prea au aplaudat discursurile politicienilor, în schimb s-au îngrămădit să intre în horă alături de ei.

Mii de ieşeni au participat în această dimineaţă la manifestările omagiale dedicate împlinirii a 150 de ani de la Unirea Principatelor.

Şeful statului şi membri ai Guvernului au ţinut să ureze românilor „La mulţi ani!” de la Iaşi şi Focşani.

Alături de şeful statului s-au aflat în Moldova preşedintele Senatului, Mircea Geoană, şefa Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, vicepremierul Dan Nica, miniştri, autorităţi locale şi judeţene.

La Iaşi a fost prezent pentru a marca Mica Unire şi primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă.

„solidaritatea”, cel mai rostit cuvânt

Prin discursurile rostite, principalii lideri politici au ţinut să sublinieze perioada grea determinată de criza economică prin care trece şi România.

„Această criză va trebui să o străbatem solidar în societate, indiferent de partidul pe care îl reprezentăm. Să ne ajute Dumnezeu şi să avem tăria să străbatem criza în condiţii de solidaritate naţională”, a transmis Mircea Geoană, şeful Senatului, lider al PSD.

Aceeaşi temă a fost detaliată şi de preşedintele Traian Băsescu, iar soluţiile ar trebui să vină de la clasa politică. „Am convingerea că vom putea trece prin această perioadă, mult mai uşor decât alte ţări din Europa. Avem nevoie de un singur lucru: solidaritate. De solidaritatea dintre popor şi clasa politică. Avem nevoie de sacrificii ale celor care reprezintă elita politică”, a spus şeful statului.

Promisiunile din discursurile politicienilor au fost privite cu reticenţă de oamenii prezenţi în Piaţa Unirii după gardurile de protecţie. „Toţi au spus bine, dar credeţi că fac ceva? Asta spun tot timpul”, a spus ieşeanca Elena Carp.

Îmbulzeală la Hora cu preşedintele

Moldovenii prezenţi în Piaţa Unirii au ţinut să intre în horă alături de preşedintele Băsescu, dar puţini au fost cei care au reuşit să ajungă la primul om în stat. Mai multe şanse de a vorbi cu preşedintele ţării au avut ieşenii care au luat parte la baia de mulţime din centrul oraşului.

Printre miniştrii care au fost prezenţi la Iaşi s-a numărat şi Elena Udrea, ministrul turismului, care a dansat pe muzică populară în Piaţa Unirii. În jurul prânzului, Traian Băsescu a plecat spre Vrancea ca, după-amiază, să participe la alte evenimente dedicate Unirii, la Focşani.

Premierul Emil Boc a sărbătorit 150 de la Unirea Principatelor la Cluj. Şi Boc a făcut un apel la unitate.

image

Această criză va trebui să o străbatem solidar, indiferent de partidul pe care îl reprezentăm. Să ne ajute Dumnezeu şi să avem tăria să străbatem criza în condiţii de solidaritate naţională

image


Mircea Geoană
Preşedintele PSD

„Bucureştiul este prea arogant“

llMircea Geoană a spus că Bucureştiul are încă de onorat „angajamentul părinţilor fondatori” ai Unirii faţă de Moldova, Transilvania şi Basarabia. „Astăzi, vedem Bucureştiul uneori prea arogant din punct de vedere politic şi Moldova, cea mai săracă regiune a României”, a spus Geoană.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite