Haşotti: Decizia CC e antinaţională. De acum încolo, CC să coabiteze cu Traian Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Puiu Haşotti
Puiu Haşotti

Vicepreşedintele PNL Puiu Haşotti a declarat, marţi, la sosirea la sediul partidului, că decizia CC este "antinaţională", "împotriva realităţii şi a cifrelor", iar de acum încolo "CC să coabiteze cu Traian Băsescu", pentru că USL nu poate face acest lucru.

"Este o decizie împotriva realităţii, a cifrelor, antinaţională. De acum încolo, CC să coabiteze cu Traian Băsescu", a spus Haşotti.

El a mai declarat că între USL şi Traian Băsescu nu poate să existe "niciun fel de dialog, de coabitare".

Totodată, el a afirmat că, prin decizia pe care a dat-o, CC a contribuit "la adâncirea crizei politice din România.

Curtea Constituţională a constatat, în hotărârea adoptată marţi, că procedura de organizare a referendumului a fost respectată, că nu s-a întrunit condiţia de cvorum pentru ca scrutinul să fie valabil şi menţionează că la data publicării deciziei în Monitorul Oficial Traian Băsescu îşi reia atribuţiile, transmite Mediafax.

Potrivit unui comunicat al CC, plenul Curţii Constituţionale a decis cu majoritate de voturi că procedura pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu a fost respectată.

De asemenea, CC confirmă rezultatele referendumului comunicate de Biroul Electoral Central şi constată că din totalul de 18.292.464 de persoane înscrise în listele electorale permanente au participat la vot 8.459.053 de persoane (46.24 %), din care 7.403.836 (87.52 %) au răspuns "DA" la întrebarea "Sunteţi de acord cu demiterea Preşedintelui României?", iar 943.375 (11.15 %) au răspuns "NU".

Totodată, CC constată că la referendum nu au participat cel puţin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente, pentru ca referendumul să fie valabil.

În comunicatul dat publicităţii de Curtea Constituţională se precizeză că la data publicării acestei hotărâri în Monitorul Oficial încetează interimatul lui Crin Antonescu în exercitarea funcţiei de preşedinte, iar Traian Băsescu îşi reia atribuţiile de şef al statului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite