Gyorgy Frunda: Am greşit fundamental când am votat trei candidaţi ai PDL în funcţia de judecători ai CCR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda, invitat la Special adevarul.ro, a declarat că decizia Curţii Constituţionale cu privire la neconstituţionalitatea asumării legii educaţiei este o decizie politică, iar acest lucru ar putea afecta relaţia dintre UDMR şi PDL, la nivel guvernamental. Frundo a admis că Uniunea nu a fost de acord cu numirea unor judecători din partea PDL la conducerea Curţii Constituţionale.

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda, reacţie la decizia CCR pe legea educaţiei:

Această decizie este complet greşită, juridic neîntemeiată. Constituţia României nu prevede nicăieri o limitare a Guvernului în dreptul de a-şi asuma răspunderea pe o lege sau pe un grup de legi. A existat o decizie a CCR care reglementa acest articol 114, dar decizia de azi este complet în contradicţie cu decizia anterioară. Este o decizie politică. 

UDMR are partea ei de vină.

Am greşit fundamental când am votat trei candidaţi ai PD în funcţia de judecători ai CC. Mai exact doi, pentru că unul l-a numit preşedintele republicii, deci tot PDL. Camera Deputaţilor şi Senatul României au votat tot candidaţii PDL-ului. A fost o enormă greşeală. Eu m-am opus şi atunci. Am politizat Curtea. Patru din judecătorii Curţii sunt de-ai PDL-ului. În trei ani se vor schimba încă trei. Unul propus de UDMR, patru propuşi de PDL şi patru de opoziţie.

Ştim cu toţii că judecătorii ar trebui să fie independenţi. În România există presiuni asupra judecătorilor Curţii, există cereri. Este clar că este o decizie politică, a ţinut să precizeze senatorul UDMR.

Vom decide dacă vom continua să fim alături de PDL sau nu, a conchis Gyorgy Frunda.

Într-un interviu acordat site-ului e-politic.ro, Frunda susţine că formațiunea din care face parte trebuie să ia foarte în serios ieșirea de la guvernare.

Nu știu dacă UDMR va merge până la capăt la guvernare. Cred că trebuie să ne gândim la toate variantele pe care le avem, inclusiv la ieșirea de la guvernare!, a spus Frunda.

Reprezentantul UDMR a mai afirmat că votarea proiectului de Buget de către UDMR trebuie să fie condiționată de oprirea reducerilor salariale și revenirea la salariile dinainte de tăieri, adoptarea unor măsuri clare de relansare economică, măsuri de ușurare a poverii fiscale, precum şi de o bună absorbție a fondurilor europene prin înființarea unui minister al Fondurilor Europene.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite