Gyorgy Frunda, despre USL: "Dacă vor avea 50%, ne vor închide uşa în nas"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda este îngrijorat că formaţiunea din care face parte ar putea să nu ajungă în Parlament, potrivit RFI. Totodată, parlamentarul crede că Uniunea Social-Liberală va apela la UDMR doar dacă aceasta nu va întruni mai mult de 50% la vot.

"Prima problemă a UDMR-ului este să fie în Parlament", a afirmat Gyorgy Frunda, care consideră că partidul său politic va plăti preţul guvernării. Parlamentarul spune că UDMR-ul are ca adversari, în cadrul comunităţii maghiare, partidele înfiinţate de Laszlo Tokes şi Jeno Sasz. Potrivit senatorului, aceste partide "deja atacă de foarte multe ori imoral UDMR-ul şi neadevărat, iar aceste atacuri vor fi mult mai înteţite, mult mai agresive în perioada următoare". Omul politic maghiar consideră că aceste atacuri vor dezamăgi şi îi vor face pe alegători să nu meargă la vot.

Frunda a continuat prin a spune că 60-70% din electoratul maghiar este reprezentat de pensionari, care au cel mai mult de pierdut. "Pe ei îi interesează mult mai puţin perspectivele viitoare, învăţământul sau celelalte aspecte, aşa că eu îmi fac probleme serioase pentru intrarea în Parlament a UDMR-ului", a declarat acesta.

În ceea ce priveşte alianţele post-electorale, Frunda nu exclude o posibilă uniune cu USL-ul. "Istoria din ultimii 20 de ani ai României ne-a învăţat că se apelează la UDMR atunci când este nevoie de UDMR", a mai spus senatorul UDMR. Totodată, acesta este convins că, dacă Uniunea Social Liberală nu va reuşi să întrunească o majoritate, se va apela la UDMR. "Dacă USL va avea 50%-51%, sigur nu va apela la noi, dacă va avea 48%, cu siguranţă va apela la noi, pentru că ştie că poate avea încredere în noi", a afirmat Gyorgy Frunda.

Liderii politici din cadrul Uniunii Social Liberale au declarat în repetate rânduri că şi-ar dori să guverneze fără UDMR dacă vor reuşi să câştige alegerile din această toamnă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite