Gyorgy Frunda: PDL practică şantajul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gyorgy Frunda spune că UDMR nu trebuie să accepte cele opt megajudeţe
Gyorgy Frunda spune că UDMR nu trebuie să accepte cele opt megajudeţe

Pretenţiile democrat-liberalilor privind împărţirea teritoriului României în opt megajudeţe, pentru care Guvernul şi-ar putea asuma răspunderea, produc valuri de nemulţumire în tabăra UDMR.

Liderii Uniunii resping vehement atât ideea privind cele opt regiuni, insistând pentru 16, cât şi posibilitatea ca Guvernul să-şi asume răspunderea „la pachet" pe proiectul privind reorganizarea şi pe statutul minorităţilor, idee susţinută de unii democrat-liberali. „Nu poţi discuta la pachet cele două proiecte. Este un şantaj pe care PDL îl practică, aşa cum a făcut-o şi cu alte ocazii.

Ne spun «Sau reconoaşteţi cele opt judeţe sau nu vă dăm nimic!». UDMR nu poate abdica însă de la proiectul de lege care se află acum în Parlament şi care prevede organizarea în 16 regiuni. Este o împărţire mai logică", a declarat ieri senatorul UDMR Gyorgy Frunda, cu o zi înainte ca forma şi modalitatea de adoptare a proiectului propus de PDL să fie discutate în şedinţa Coaliţiei.

De altfel, textul iniţiat de PDL este păstrat „sub cheie" de liderii partidului, la el neavând acces nici măcar partenerii de guvernare. „Proiectul nu a fost văzut nici de preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, din câte ştiu eu, darămite de noi, «muritorii de rând», parlamentarii, care de obicei suntem puşi în faţa deciziilor Coaliţiei de luni, fără a avea dreptul la amendamente", a mai comentat Frunda.

„Nu punem carul înaintea boilor"

Colegul său de partid, deputatul Petru Lakatos, a respins şi el un troc privind statutul minorităţilor şi legea reorganizării „Nu vrem să punem carul înaintea boilor, vom discuta în Coaliţie şi vom vedea ce e de făcut", a răspuns deputatul UDMR, chestionat în legătură cu posibilitatea ca reprezentanţii Uniunii să voteze o moţiune de cenzură, în cazul în care Guvernul îşi va asuma răspunderea pe reorganizarea administrativ-teritorială.  

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite