Mircea Geoană face bilanţul Guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Geoană face bilanţul Guvernului
Mircea Geoană face bilanţul Guvernului

Liderul social-democraţilor l-a lăudat pe ministrul Dezvoltării Regionale, Vasile Blaga, pe care l-a descris ca „energic” .Liderul PSD, Mircea Geoană, a criticat, ieri, Executivul, despre care a afirmat că nu se ridică la înălţimea imensei majorităţi şi a forţei politice pe care o reprezintă PSD şi PDL.

Într-un interviu acordat agenţiei Mediafax, liderul social-democraţilor s-a arătat nemulţumit de faptul că Guvernul a pierdut prea mult timp cu discuţii despre posturi, poziţii şi algoritmul politic.

„Politica economică a acestui moment este una care nu ne pune la adăpost de efecte şi mai grave ale crizei”, a atenţionat Geoană, adăugând însă că nu vrea ca spusele sale să fie interpretate ca o critică la adresa cabinetului Boc.

El a adăugat că are senzaţia că activitatea la nivelul Guvernului merge „pe pilot automat” şi că „există într-un fel o abandonare a independenţei de gândire economică”, situaţie pe care a calificat-o ca „regretabilă”.

Şeful PSD l-a lăudat, în schimb, pe ministrul Vasile Blaga, care, în opinia sa, este „energic” şi „s-a mişcat bine pe câteva proiecte guvernamentale interesante”.

Geoană s-a referit şi la cazul ministrului Tineretului, care, după cum a declarat, a adus Guvernul în faţa primului test de imagine şi de credibilitate. „Sper ca acest subiect să fie închis cât mai rapid, pentru că nu face bine percepţiei generale a Guvernului”, a recomandat Geoană.

Geoană vrea o „discuţie raţională“ cu PDL

Liderul PSD a respins  ideea ieşirii de la guvernare a partidului pe care îl conduce, explicând că singura cauză pentru o astfel de decizie ar fi nerespectarea parteneriatului încheiat cu PDL. Geoană a declarat însă că va cere democrat-liberalilor o „discuţie raţională” pentru găsirea de soluţii „la o situaţie care se agravează”.

El a pledat pentru „o recalibrare” a acordului cu FMI şi cu Comisia Europeană şi a insistat asupra nevoii de a aborda cu „îndrăzneală şi realism“ dialogul cu aceste instituţii.

Un alt subiect abordat de liderul PSD a fost acela legat de cheltuirea „foarte, foarte ineficientă“ a banului public. „Cred că aici trebuie făcut un control mult mai sever începând cu Ministerul Transporturilor, care mi se pare suspectul de serviciu de mulţi ani în România“, a afirmat Geoană.

image

Politica economică a acestui moment este una care nu ne pune la adăpost de efectele şi mai grave ale crizei.

image


Mircea Geoană
preşedinte PSD

image

Cred că se impune ceea ce specialiştii numesc în mod elegant o recalibrare a Acordului cu FMI şi Comisia Europeană.

image


Mircea Geoană
preşedinte PSD

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite