Guvernul face pasul înapoi în dosarul „Trofeul Calităţii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul de Stat în Construcţii(ISC) a revocat ieri adresa fostului director al instituţiei, Adrian Balaban Grăjdan, prin care arăta că ISC nu a fost prejudiciat în acest dosar şi renunţă la daune de 1,5 milioane de euro în dosarul „Trofeul Calităţii - Adrian Nastase".

Ca urmare a acestei decizii, rămâne în vigoare adresa iniţială transmisă de ISC în aprilie, prin care instituţia se constituie parte civilă în dosar şi cere recuperarea unui prejudiciu de 75 miliarde lei vechi.

O măsură anunţată

Decizia luată de institut a fost prefigurată de premierul Victor Ponta (foto), care a declarat, ieri, că a cerut actualei conduceri a instituţiei să verifice toate actele emise de către fostul director, Adrian Balaban. „Nu cunoaşteam ISC, nu-l cunoaşteam nici pe domnul Grăjdan. Eu plătesc politic pentru asta. Am cerut noii conduceri să verifice legalitatea emiterii oricărui act de către domnul Grăjdan şi să acţioneze pe loc să confirme actele legale şi să le infirme pe cele ilegale", a spus premierul Victor Ponta.

Opoziţia, fără reacţie

Conducerea PDL a decis că nu este momentul depunerii unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Ponta, pe motiv de „intervenţie brutală în justiţie", aşa cum a propus deputatul Cezar Preda. Reprezentanţii PDL sunt preocupaţi de campania electorală şi de obţinerea unui scor electoral cât mai bun în alegeri.

„Am aflat şi eu de preocuparea colegului meu, probabil că a fost făcută într-o pauză în campanie. Nu cred că aceasta este preocuparea nici a lui Cezar Preda, nici a altora din PDL", a spus secretarul general al PDL Ioan Oltean. Liderii UDMR au evitat să comenteze acest caz. „Habar nu am despre ce este vorba. Sunt în campanie electorală şi nu mă interesează niciun caz Grăjdan", a spus liderul UDMR, Kelemen Hunor. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite