Guvernul a evitat dialogul social

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atât la elaborarea bugetului de stat pe 2011, cât şi la modificarea Codului Muncii, Guvernul a evitat să se consulte cu partenerii de dialog social, respectiv patronatele şi sindicatele, au afirmat ieri liderii principalelor confederaţii patronale din industrie.

De aceea, reprezentanţii UGIR-1903 (Uniunea Generală a Industriaşilor) şi ai CONPIROM (Confederaţia Patronatelor din Industrie) ameninţă că vor înfiinţa o structură independentă, de tipul Consiliului Economic şi Social (CES), împreună cu sindicatele care s-au retras recent din CES.

„Dacă nu ni se dă posibilitatea să participăm după reprezentativitate în Consiliul Economic şi Social şi dacă nu se va relua rolul consultativ al CES, vom înfiinţa un CES independent care va lua în discuţie toate iniţiativele legislative. Recunoaşterea oficială o vom cere la Bruxelles pentru a ne putea face auzită vocea", au precizat liderii industriaşilor.

În privinţa proiectului bugetului de stat - un alt normativ apărut fără consultare cu partenerii din CES, preşedintele UGIR-1903, Ioan Cezar Corâci, apreciază că „nici creşterea preconizată a PIB, de 1,5%, nici creşterea veniturilor bugetare nu pot fi susţinute, astfel că bugetul pe anul viitor nu are baze realiste, şi din această cauză vom avea cu toţii de suferit".  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite