Guvernul a renunţat la minirecensământ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul nu va mai organiza un mini-recensământ, a anunţat premierul Victor Ponta.

UPDATE 17.15 Guvernul a adopatat un memorandum referitor la actualizarea listelor electorale. Ponta a repetat că nu se va face un minirecensământ. „Dacă primarii PDL blochează minirecensământul, acesta e pierdere de timp“, a explicat Ponta.

UPDATE 14.18 Premierul Ponta a cerut miniştrilor implicaţi să verifice rapid, prin "mijloace administrative", dacă pe listele electorale permanante s-au aflat la data referendumului şi persoane decedate sau fără cetăţenie, arătând că un "mini-recensământ" nu mai poate fi organizat doarece "boicotul" continuă.

El a mai arătat că judecătorii Curţii Constituţionale nu au cerut Guvernului listele electorale permanente, deoarece acestea se află la Biroul Electoral Central, ci "listele electorale permante actualizate conform dispoziţiilor articolului 17 alineat 2 din Legea 3/2000".

"Dacă veţi reuşi, fără să-l supăraţi pe preşedintele suspendat, să îi scoateţi de pe listă şi pe generalul Pacepa sau pe Elodia Ghinescu, nu poate fi decât în beneficiul şi spre deliciul mass-media", a spus Ponta.

UPDATE 14.15 Fostul ministru de Interne Ioan Rus participă la şedinţa Guvernului dedicată listelor electorale.

Ponta a precizat că există un colectiv de lucru, din care au făcut parte şi miniştrii demisionari Ioan Rus şi Victor Paul Dobre, precum ţi Mircea Dusa, noul ministru al Administraţiei şi Internelor, care va coordona în continuare acest colectiv.

'Maine in sedinta de guvern (n.r. - colectivul) va veni cu actele normative necesare si se va pune in aplicare exact ceea ce Curtea Constitutionala a solicitat. Pot sa va spun maine ceea ce va propune acest colectiv de tehnicieni pentru aprobarea in sedinta de guvern ca procedura de indeplinire a solicitarii imperative a CCR', a afirmat luni Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta anunta la sfarsitul saptamanii trecute, intr-o videoconferinta cu reprezentantii autoritatilor locale, ca Guvernul ar urma sa se reuneasca marti in sedinta.

Ministrul demisionar al Administratiei si Internelor, Ioan Rus, preciza vinerea trecuta ca in sedinta de guvern vor fi luate o serie de decizii tehnice care sa ajute autoritatile locale in demersul lor de actualizare a listelor electorale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite