Preşedintele, mai uşor de demis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Executivul a modificat, prin ordonanţă de urgenţă, Legea referendumului.

UPDATE 22.04 Ordonanţa de urgenţă prin care Guvernul a modificat Legea referendumului, stabilind că preşedintele poate fi demis cu majoritatea voturilor valabil exprimate ale cetăţenilor participanţi, a fost publicată în Monitorul Oficial joi seara, la circa două ore după avizul Executivului.

UPDATE 19.15 Guvernul a modificat prin ordonanţă de urgenţă Legea referendumului, stabilind că preşedintele poate fi demis cu majoritatea voturilor valabil exprimate, la nivelul țării, ale cetăţenilor participanţi, afirmă surse oficiale.

UPDATE 19.00 Ordonanţa prin care Guvernul modifică Legea referendumului prevede că preşedintele României este demis la referendum cu majoritatea voturilor valabil exprimate, la nivelul țării, ale cetăţenilor participanţi, arătându-se că modificarea a fost deja acceptată de judecătorii Curţii Constituţionale.

Potrivit surselor, legislaţia ar putea fi modificată printr-o ordonanţă care va stabili că preşedintele poate fi demis cu 50% plus unu din numărul persoanelor prezente la vot.

Conform legii actuale, preşedintele este demis la referendum cu 50% plus unu din numărul alegătorilor înscrişi pe liste.

Solicitat de presă să comenteze această informaţie, premierul Victor Ponta a declarat că Guvernul s-ar putea reuni joi în şedinţă extraordinară pe tema referendumului de demitere a preşedintelui, deoarece este obligat să asigure condiţii bune de desfăşurare a unui eventual astfel de referendum.

El a adăugat că va analiza şi ultimele date ale recensământului, arătând că la alegeri încă sunt folosite liste electorale ca în 2002, cu trei milioane de locuitori în plus.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite