Guvernul, lăsat fără ordonanţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorii au respins, ieri, proiectul de lege care permitea guvernului să emită ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare. Pentru respingere s-au înregistrat 47 de voturi pentru, 17

Senatorii au respins, ieri, proiectul de lege care permitea guvernului să emită ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare. Pentru respingere s-au înregistrat 47 de voturi pentru, 17 împotrivă şi patru abţineri. Doar senatorii PNL şi UDMR s-au declarat pentru, în timp ce grupurile PSD, PRM, PC şi PD au anunţat că nu sunt de acord ca Executivul să emită ordonanţe pe timpul verii.

Mircea Geoană a anunţat încă de luni că parlamentarii PSD vor vota împotrivă. "Considerăm că Guvernul României are suficient de multe proiecte de legi şi acte normative pe care trebuie să le îndeplinească fără să aibă nevoie de un cec în alb pe perioada verii", a afirmat Geoană.

Liderul democraţilor din Senat, Radu Berceanu, a spus că, de obicei, această abilitare se acordă de majoritatea care susţine guvernul în parlament, iar acum această susţinere nu mai există. Potrivit lui Berceanu, astfel se demonstrează neîncrederea parlamentului de a-şi delega prerogativa sa pe perioada vacanţei. Liderul grupului PNL, Puiu Haşotti, le-a atras atenţia colegilor săi că, dacă guvernul nu va fi abilitat să emită ordonanţe, parlamentul va trebui să fie convocat pe perioada vacanţei, în cazul în care va fi necesară iniţierea unei ordonanţe de urgenţă. Haşotti a plusat, adăugând că dificultatea se va adăuga la imaginea slabă pe care o are parlamentul.

Secretarul de stat pentru relaţia cu parlamentul, Cristina Pocora, a spus că, dacă Executivul va emite ordonanţe de urgenţă, se va convoca o sesiune extraordinară.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite