Guvernul va întocmi o hartă cu principale drumuri care se blochează în timpul iernii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta
Victor Ponta

Prim-ministrul Victor Ponta a anunţat, vineri, că iarna aceasta românii vor avea la dispoziţie o hartă cu principalele drumurile care, în mod tradiţional, se blochează în timpul căderilor masive de zăpadă.

„Se va întocmi o hartă cu drumurile care, în mod tradiţional, sunt blocate de precipitaţii şi care va folosi drept ghid în timpul iernii. Această hartă va fi distribuită către autorităţile locale, prefecturi,inspectoratele pentru situaţii de urgenţă“, a precizat Ponta.

De asemenea, Ponta a spus că în timpul iernii orice drum public important aflat în pericol de a fi blocat de nămeţi se va închide, chiar cu riscul ca oamenii să fie nemulţumiţi.

„Vă dau autoritatea să închideţi drumurile. Toată lumea fuge de decizie. Eu iau decizia, eu răspund şi public şi electoral. Oamenii mai bine să stea acasă, decât să îngheţe pe drumuri“, a mai precizat Ponta.

În altă ordine de idei, premierul a cerut ministrului Transportului, Ovidiu Silaghi, să ia măsuri astfel încât, în secolul XXI să nu mai existe trenuri care stau două-trei zile în câmp din cauza zăpezilor.

Victor Ponta s-a întâlnit în această dimineaţă cu autorităţile locale pentru a stabili măsurile care se impun în vederea pregătirii pentru iarna.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite