Guvernul a înfiinţat un departament pentru summitul NATO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul a decis, miercuri, constituirea unui departament în cadrul Ministerului de Externe, care se va ocupa de organizarea summitului NATO la Bucureşti, în 2008, eveniment la care sunt

Guvernul a decis, miercuri, constituirea unui departament în cadrul Ministerului de Externe, care se va ocupa de organizarea summitului NATO la Bucureşti, în 2008, eveniment la care sunt aşteptate peste şase mii de persoane.

"Departamentul Organizare Summit NATO 2008" va fi o structură distinctă în cadrul MAE, însă numărul demnitarilor din cadrul MAE va rămâne neschimbat, întrucât postul de subsecretar de stat care va conduce departamentul îl va înlocui pe cel de şef al Departamentului pentru francofonie, cu rang de subsecretar de stat, care se desfiinţează. Postul de şef al Departamentului pentru francofonie a fost ocupat de Cristian Preda, care a devenit între timp consilier prezidenţial.

Numărul de posturi al MAE va fi suplimentat însă cu 50, de la 2.284 la 2.334. Surse convergente au declarat că şefia direcţiei care se va ocupa de organizarea summitului NATO din 2008 va fi asigurată de Victor Micula, fostul şef de cabinet al lui Mircea Geoană.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite