Guvernul deschide punga cu promisiuni electorale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe lângă pensii mărite, premierul Călin Popescu Tăriceanu anunţă şi medicamente compensate 90 la sută, de la anul Medicamente compensate pentru pensionari şi o lege pentru

Pe lângă pensii mărite, premierul Călin Popescu Tăriceanu anunţă şi medicamente compensate 90 la sută, de la anul

Medicamente compensate pentru pensionari şi o lege pentru sprijinirea tinerilor care vor să-şi cumpere locuinţe sunt cele mai noi promisiuni ale guvernului, cu câteva luni înaintea alegerilor pentru Parlamentul European.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu i-a asigurat din nou pe pensionari că nu va renunţa la majorarea pensiilor şi le-a promis acestora medicamente compensate în proporţie de 90 la sută din 2008. Aflat într-o vizită în judeţul Satu Mare, şeful guvernului a povestit unui grup de aproximativ 100 de bătrâni din oraşul Ardud că mama lui este pensionară şi că nu s-ar descurca cu banii de la buget, dacă nu ar ajuta-o el.

Tăriceanu a anunţat şi intenţia Executivului de a acorda, din 2008, medicamente compensate în proporţie de 90 la sută pentru pensionari. Potrivit primului-ministru, măsura este condiţionată de intrarea în funcţiune de la 1 septembrie a sistemului informatic de gestionare a cheltuielilor Casei de Sănătate. "Nu garantez, nu îmi place să promit şi să nu fac, dar dacă sistemul informativ va funcţiona, vom lua această măsură", a spus Tăriceanu, citat de NewsIn.

Iniţiativa are la bază, potrivit aceleiaşi agenţii, o propunere a ministrului sănătăţii, Eugen Nicolăescu, care a susţinut în Biroul Politic al PNL că banii pot fi luaţi din fondurile strânse prin colectarea taxei pe viciu.
Surse din conducerea liberală, citate de NewsIn, susţin că liderii partidului iau în calcul şi alte măsuri cu tentă electorală, cum ar fi promovarea unui proiect care să vizeze cofinanţarea creditelor pentru tinerii care doresc să îşi cumpere o locuinţă.

Geoană îi cere lui Băsescu să fie drept

"Fiţi drept, domnule preşedinte, şi promulgaţi fără ezitare legea care va aduce mai multă linişte în viaţa pensionarilor din România", este mesajul pe care preşedintele PSD Mircea Geoană l-a transmis, ieri, şefului statului. Liderul PSD i-a expediat lui Traian Băsescu o scrisoare deschisă în care afirmă că îndoielile acestuia în legătură cu lipsa resurselor financiare pentru majorarea pensiilor nu sunt justificate.

Preşedintele PSD a anunţat că partidul său susţine un proiect potrivit căruia toţi banii obţinuţi din privatizări să alimenteze un cont special pentru pensii.

ANAF zice că sunt bani pentru pensii

Diminuarea cotelor de CAS determină o colectare mai bună, încasările la bugetul asigurărilor sociale indicând un excedent în raport cu anul trecut, ceea ce va permite acoperirea creşterii pensiilor, potrivit preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Daniel Chiţoiu. Chiţoiu a declarat, citat de Mediafax, că măsurile guvernului de diminuare a impozitului pe salarii concomitent cu diminuarea contribuţiilor sociale au dus la creşterea încasărilor, determinând ieşirea la "lumină a economiei negre".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite