Guvernul bagă bani în Catedrala Mântuirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul culturii şi cultelor, Adrian Iorgulescu, promite că MCC va da jumătate din fondurile necesare ridicării edificiului Jumătate din fondurile necesare pentru construirea Catedralei

Ministrul culturii şi cultelor, Adrian Iorgulescu, promite că MCC va da jumătate din fondurile necesare ridicării edificiului

Jumătate din fondurile necesare pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului vor veni din bugetul Ministerului Culturii şi Cultelor. Aşa susţine ministrul Adrian Iorgulescu, deşi structura pe care o conduce a dat un aviz negativ unui proiect de lege care prevedea exact acest lucru.

În timp ce BOR se teme de tergiversări politice, subordonaţii lui Iorgulescu din minister spun că vor putea stabili ceva concret abia când văd cifrele din bugetul culturii.

"Parlamentarii au votat o lege prin care obligă guvernul, prin MCC, să ajute la construirea acestui obiectiv (Catedrala Mântuirii Neamului - n.red). Eu sunt obligat în acest moment să respect decizia parlamentului, prin urmare să aplic legea", a afirmat Adrian Iorgulescu, într-un interviu acordat agenţiei Mediafax. Virgil Niţulescu, secretar general în Ministerul Culturii şi Cultelor, a declarat că nu ştie pe ce s-a bazat ministrul când a făcut respectivele afirmaţii.

"Când voi vedea bugetul aprobat în <> , atunci voi putea spune ceva concret, deocamdată sunt doar nişte vorbe.

Nu ştiu pe ce s-a bazat domnul ministru când a afirmat acest lucru. Dacă vorbim însă de susţinerea costurilor construcţiei Catedralei pentru o perioadă scurtă de timp, adică pentru anul 2008, e posibil ca ea să se facă. Şi oricum am lua-o, suma va fi mică. Mai ales că guvernul a anunţat, pentru 2008, cel mare buget alocat Ministerului Culturii Cultelor din 1990 încoace", a spus Niţulescu.

BOR nu crede până nu vede

La BOR există mai multă suspiciune în legătură cu dărnicia de care dă dovadă guvernul. Mihai Ene, inspector eparhial la Biroul de Presă al BOR, a declarat că ridicarea Catedralei Mântuirii Neamului este o chestiune de consens naţional, care depinde foarte mult de "forţele politice".

"Va trebui să fie o chestiune de consens naţional şi forţele politice din parlament să cadă de comun acord asupra acestui punct de vedere. M-aş bucura să se pună temeliile acestei biserici. Însă tare mi-e teamă să nu se întâmple ca în anii trecuţi, când s-a schimbat locul prevăzut pentru construcţie şi au apărut tot felul de polemici pe marginea acestui subiect", a mai adăugat inspectorul eparhial la Biroul de Presă al BOR.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite