Guvernul sapă mai adânc după contractele oligarhilor din jurul Cotrocenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul va extinde ancheta asupra afacerilor cu statul, derulate de firmele indicate de premierul Călin Popescu Tăriceanu drept "grupuri oligarhice din jurul Palatului Cotroceni". Ministrul

Guvernul va extinde ancheta asupra afacerilor cu statul, derulate de firmele indicate de premierul Călin Popescu Tăriceanu drept "grupuri oligarhice din jurul Palatului Cotroceni". Ministrul delegat pentru control, Cristian David, a anunţat, ieri, într-un interviu acordat agenţiei Mediafax, că va verifica o serie de contracte încredinţate fără licitaţie pentru refacerea infrastructurii inundate sau deszăpeziri, majoritatea primite de firmele Euroconstruct şi Vega 93 Galaţi. "Înţeleg şi accept raţiunea încredinţării directe în situaţii de urgenţă care nu permit organizarea licitaţiilor, dar atunci când vezi anumite <> la astfel de contracte, mereu gata şi pe fază, începi să-ţi pui întrebări", a precizat David, referindu-se la societăţile Euroconstruct şi Vega 93 Galaţi, care au primit lucrări de peste 20 milioane de euro.

Licitaţia pentru Autostrada Bucureşti - Ploieşti, incorectă

Ministrul s-a referit, în interviu, şi la procedura de derulare a licitaţiei pentru executarea lucrărilor la tronsonul de Autostradă Bucureşti - Ploieşti, câştigată de firmele Euroconstruct, Spedition UMB, PA&CO International şi Comaxa, arătând că există numeroase indicii conform cărora acest contract nu a fost acordat cu respectarea principiilor concurenţei.

"După finalizarea licitaţiei au existat semnalări privind modul în care s-au desfăşurat procedurile de licitaţie, în special legate de modificarea condiţiilor iniţiale de participare în timpul derulării licitaţiei", a spus Cristian David. El a explicat că, la doar două zile după intervenţia publică a preşedintelui Traian Băsescu pentru încurajarea firmelor româneşti de a participa la lucrări de infrastructură mari, Ministerul Transporturilor a adăugat noi condiţii de participare la licitaţie şi a decalat cu două săptămâni termenul de depunere a ofertelor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite