Guvernul: Băsescu vrea să îl saboteze pe Hașotti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta
Premierul Victor Ponta

Solicitarea preşedintelui Traian Băsescu în cazul Haşotti a fost o acţiune menită "a arunca dubii" asupra celui desemnat, cu rol vădit de sabotaj, reprezentând o formă de împiedicare a bunei funcţionari a Guvernului, transmite Executivul.

Într-un comunicat transmis vineri, Guvernul arată că preşedintele României poate verifica tot ceea ce doreşte legat de compatibilitatea lui Haşotti cu funcţia de ministru, „cu structurile pe care le controlează", fără a iniţia acţiuni preliminare, de tipul acestei solicitări, cu rol vădit de sabotaj şi îi solicită preşedintelui să pună capăt campaniei furibunde de discreditare a Executivului.

Guvernul precizează încă o dată că solicitarea înaintată de preşedintele României către Guvern, ca „precondiţie" pentru învestirea în funcţia de ministru a lui Puiu Haşotti, reprezintă un abuz căruia nu i se va da curs.

„Guvernul a luat act de poziţia Administraţiei Prezidenţiale privind prerogativele constituţionale care ar da dreptul preşedintelui să facă o solicitare precum cea înaintată în cazul domnului Puiu Haşotti. Solicitarea făcută de preşedintele României, domnul Traian Băsescu,
nu reprezintă o verificare a modului în care domnul Haşotti corespunde funcţiei pentru care este propus, ci o acţiune menită a arunca dubii asupra celui desemnat. Aceasta este o formă de împiedicare a bunei funcţionari a Guvernului", susţine Executivul.

Sursa citată aminteşte că Puiu Haşotti a redactat o declaraţie pe proprie răspundere în sensul solicitării preşedintelui, dar aceasta nu va fi înaintată Administraţiei Prezidenţiale, pentru că solicitarea a fost făcută fără temei legal.

„Preşedintele României poate verifica tot ceea ce doreşte legat de compatibilitatea domnului Haşotti cu funcţia de ministru, cu structurile pe care le controlează, fără a iniţia acţiuni preliminare, de tipul acestei solicitări, cu rol vădit de sabotaj. Totodată, pe această cale, Guvernul solicită preşedintelui să pună capăt campaniei furibunde de discreditare a Guvernului legitim al României", se mai arată în comunicat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite