Guvernul va solicita CCR precizări privind procedura la Legea Educaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul va solicita Curţii Constituţionale o precizare clară cu privire la procedura de urmat în privinţa angajării răspunderii pe Legea Educaţiei, a declarat luni, vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur.

În cadrul unei conferinţe de presă, Flutur a adăugat că Executivul intenţioneazp să-şi asume răspunderea şi pe Legea salarizării unice.

"Coaliţia a mandatat Guvernul să solicite Curţii Constituţionale o precizare clară privitoare la procedura angajării răspunderii pe Legea educaţiei. Din punctul nostru de vedere, procedura nu poate fi oprită. Aici avem în vedere etapele care s-au parcurs: depunerea în Parlament a asumării răspunderii, depunerea moţiunii. Guvernul României va solicita precizări şi aşteptăm răspunsul Curţii şi decizia pe care noi o vom respecta", a declarat Gheorghe Flutur.

Curtea constată că angajarea răspunderii Guvernului asupra proiectului Legii educaţiei naţionale, nu îşi găseşte nicio motivare şi apreciază că nu există nicio dovadă a vreunui blocaj sau a unei inactivităţi parlamentare cu referire la proiectul de lege în discuţie.

Privitor la legea salarizării unice,  el a spus despre coaliţie că susţine asumarea răspunderii, pentru că aceasta este "cea mai rapidă şi eficientă procedură pentru adoptarea unei legi necesare pentru bugetul de stat pe 2011", a mai spus Flutur.

Oficialul PDL i-a transmis preşedintelui PNL că este în continuare aşteptat la discuţii pe baza priorităţilor României, chiar dacă acesta a refuzat să se prezinte.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite