Boc nu crede că va pica Guvernul mâine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Boc nu crede că va pica Guvernul mâine
Boc nu crede că va pica Guvernul mâine

Premierul Emil Boc, invitat la o emisiune Realitatea TV, a declarat că este încrezător că mâine nu va cădea Guvernul. Boc a mai vorbit şi despre Legea pensiilor, pe care Guvernul îşi va asuma răspunderea.


Toate peniile se calculează pe principiul contibuţiei, asta este noutatea pe care o aduce legea promulgată de Guvernul Boc, susţine premierul. "Legea aceasta se aplică si consilierilor parlamentari, şi personalului parlamentar", a mai spus Boc.

"În toată cariera mea politică m-am bazat pe principii, nu pe persoane", a mai spus premierul în contextul discuţiilor pe marginea legii pensiilor, în care s-a sugerat că există categorii care nu intră sub incidenţa acestei legi.

În ceea ce priveşte posibilitatea demiterii ministrului Tineretului şi Sportului, Sorina Plăcintă, pentru distribuirea unor prime în cadrul ministerului, primul-ministru a spus: "Am înţeles că este vorba de nişte premii pe care le vor acorda sportivilor". Deşi moderatorii emisiunii su susţinut că ministrul Plăcintă a recunoscut că nu este vorba de premii pentru sportivi, Boc a rămas ferm pe poziţie în această chestiune: "Din datele pe care eu le-am primit, este vorba despre nişte bani pe care i-a acordat sportivilor".

Premierul consideră că parlamentarii ar trebui să beneficieze de pensii speciale peste câţiva ani, când România va beneficia de o altă economie.

"Tuturor ceilor care nu au o pensie după principiul contributivităţii, li se vor recalcula pensiile. O parte dintre aceia care au pensii mai mari decât nivelul contributivităţii, vor avea penii mai mici", a mai spus Boc, însă premierul nu a specificat despre ce categorie este vorba.

"Parlamentul, în 20 de ani, a creat câte o categorie specială pentru pensii, motiv pentru care a existat acastă problemă cu discrepanţele în chestiunea pensiilor", a mai spus Emil Boc la Realitatea TV.

"Chiar dacă mâine pică Guvernul, această lege nu mai poate fi oprită de nimeni. Guvernul pe care îl reprezint, va urma procedura asumării răspunderii. Dacă va cădea moţiunea mâine, săptămâna viiroare vom merge cu asumarea răspunderii în Parlament", a menţionat Boc.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite