Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, posibil contracandidat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidele care au votat pentru suspendarea lui Traian Băsescu - PSD, UDMR, PNL, PC şi chiar şi UDMR - ar putea să propună şi un candidat comun, dacă se vor organiza alegeri prezidenţiale

Partidele care au votat pentru suspendarea lui Traian Băsescu - PSD, UDMR, PNL, PC şi chiar şi UDMR - ar putea să propună şi un candidat comun, dacă se vor organiza alegeri prezidenţiale anticipate. Potrivit unor lideri din aceste partide, candidatul ideal ar fi Mugur Isărescu. "Cel care l-ar putea bate pe Băsescu este un om de afaceri de succes, independent, gen Mugur Isărescu sau Ion Ţiriac", a declarat un membru marcant al UDMR. El a explicat că, altfel, există riscul ca Băsescu să ajungă în turul doi împreună cu Gigi Becali, pe care l-ar învinge fără probleme. "Ar putea candida şi Cozmin Guşă, care ar fi însă iepuraş", a apreciat un lider PRM. Totuşi, PSD se teme că dacă ar accepta un candidat independent ar arăta că nu reuşeşte să găsească pe nimeni, în propriile sale rânduri, pentru a-l învinge pe Băsescu.

Potrivit unor surse din PSD, pentru a pregăti un contracandidat pentru Băsescu, adversarii săi vor încerca să amâne alegerile prezidenţale anticipate. Acestea ar urma să se desfăşoare la şase luni de la demisia lui Băsescu, şi nu la trei luni.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite