Guvern: Ministerele trebuie să plătească chirie pentru sedii la RA-APPS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru clădirile în care funcţionează, ministerele trebuie să plătească o chirie către Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului şi Protocolului de Stat (RA-APPS), potrivit unei hotărâri de guvern publicate, vineri, în Monitorul Oficial.

Conform actului normativ, chiria conţine obligatoriu şi taxele şi impozitele locale, cheltuielile de întreţinere, amortizarea spaţiilor primite.

"Atribuirea către ministere, autorităţi şi instituţii publice centrale şi locale, finanţate integral din bugetul de stat, precum şi a unităţilor din subordinea ministerelor, finanţate integral sau parţial din bugetul de stat, a spaţiilor administrate de regie aflate în proprietatea privată a statului, se face de către regie, contra cost, cu aprobarea Secretariatului General al Guvernului (SGG). Costurile închirierii includ obligatoriu contravaloarea impozitelor şi taxelor locale, a armonizării spaţiilor atribuite, a altor cheltuieli indirecte, precum şi a cheltuielilor de întreţinere şi a serviciilor solicitate de acestea", se arată în HG.

Până în prezent, ministerele beneficiau de spaţii fără plata chiriei", dar "cu suportarea cheltuielilor de întreţinere şi a serviciilor solicitate de acestea".

Hotărârea de Guvern a fost adoptată la solicitarea Secretariatului General al Guvernului cu scopul reducerii cheltuielilor RA-APPS în contextul actualei crize economice.

În mai a încetat dreptul la folosinţă gratuită de către Camera de Comerţ şi Industrie a României a unui teren de peste 360.000 mp, la Romexpo, iar în aprilie, tot printr-o HG, RA-APPS a încetat să mai plătească utilităţile pentru Palatul Elisabeta, din Bucureşti, reşedinţa Regelui Mihai I al României.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite