Guvernul a suspendat despăgubirea pentru casele naţionalizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Răzvan Ungureanu, premierul României
Mihai Răzvan Ungureanu, premierul României

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a sesizat Parchetul cu privire la neregulile constatate în cadrul auditului realizat la Autoritatea Naţională de Restiturie a Proprietăţilor, unde peste 80% din dosarele soluţionate pe fond funciar nu aveau ataşate certificatele de moştenitor.

Guvernul a suspendat pentru şase luni emiterea titlurilor de despăgubire pentru proprietăţile naţionalizate de regimul comunist, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

Preşedintele ANRP, Dorina Danilescu, a declarat, astăzi, după şedinţa de Guvern, că s-au găsit "nereguli grave" în repartizarea pentru soluţionare a dosarelor de despăgubire, fără criterii şi registră de evidenţă, iar în urma verificărilor s-a constatat că în cazul a circa 80% din cazurile pentru care s-au emis certificate de despăgubire pe fond funciar lipseau de la dosar certificatele de moştenitor.

Danilescu a precizat că din cele 38.000 de dosare înregistrate pentru perioada 2005-2007, circa 21.000 nu au fost repartizate spre analiză, iar restul de 17.000 de dosare, deşi au fost repartizate, nu au fost analizate şi soluţionate.

Titlurile de despăgubire sunt certificate emise de Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor, în numele statului, care încorporează drepturile de creanţă ale deţinătorilor asupra statului român corespunzător despăgubirilor acordate. Acestea pot fi valorificate prin conversie în acţiuni emise de Fondul Proprietatea sau prin preschimbarea în titluri de plată.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite