UPDATE Guvernul a aprobat semnarea Tratatului de guvernanţă fiscală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul a aprobat, marţi, semnarea de către România a Tratatului de guvernanţă fiscală, care impune reguli privind disciplina bugetară prin limitarea deficitului şi a datoriei publice. Documentul va fi semnat de preşedintele Traian Băsescu, au declarat surse oficiale pentru Mediafax.

UPDATE 14.30 Purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, a confirmat informaţia la sfârşitul şedinţei de guvern.

"S-a obţinut din partea României, în urma negocierilor desfăşurate, participarea şi a statelor care nu sunt parte a zonei euro la şedinţele comune pe care le au toate statele semnatare, în anumite condiţii. A fost unul dintre demersurile la care România a ţinut foarte mult, pentru a fi parte a procesului în permanenţă şi a fi consultată", a spus Suciu.

Protocolul de aderare la Tratatul de guvernanţă fiscală a fost semnat, în urmă cu o săptămână, de liderii coaliţiei guvernamentale. Deşi liderul USL, Victor Ponta, a explicat că Opoziţia este de acord ca România să semneze şi să ratifice Tratatul, însă după o dezbatere publică.

La jumătatea lunii februarie, la finalul consultărilor organizate la Cotroceni, pe tema acordului de guvernanţă fiscală, Traian Băsescu a explicat că, în cazul în care România hotărăşte să adopte Tratatul, acesta trebuie semnat până la 1 martie.

Acest acord va impune regula unui deficit maxim 3% din PIB şi a unei datorii publice de cel mult 60%, cu mecanisme automate de conformare şi sancţionare

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite