Guşă: În campania prezidenţială, mă temeam că Ponta va ceda presiunilor de trădare venite de la Udrea şi de la Oprea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta
Victor Ponta

Fostul consultant politic al lui Mircea Geoană, Cozmin Guşă, a povestit într-un interviu pe videochatul realitatea.net că s-a opus iniţial ca Victor Ponta să fie inclus în echipa de campanie, deoarece punea la îndoială cinstea acestuia şi capacitatea de a rezista la "insistenţele" unor prieteni din jurul lui Traian Băsescu.

Guşă îşi aminteşte că a fost foarte reticent la ideea numirii lui Victor Ponta în funcţia de purtător de cuvânt al campaniei pentru Cotroceni a lui Mircea Geoană, deşi recunoştea că se descura "remarcabil" în dezbateri. "Aveam o problemă cu cinstea lui (n.r. a lui Victor Ponta). Nu credeam că nu ar putea să fie presat de către prietenii lui din jurul lui Băsescu ca să trădeze. (...) Nu aveam încredere în capacitatea lui de a rezista unor presiuni de campanie normală", a explicat Guşă. Întrebat la ce prieteni s-a referit, el a răspuns: "De la Elena Udrea şi Gabi Oprea, până la alţii care sunt mai puţin publici".

Guşă a reluat în interviu afirmaţia de acum câteva zile, potrivit căreia Ponta i-ar fi întins lui Geoană o capcană atunci când l-a sfătuit să mintă, în confruntarea televizată cu Traian Băsescu, în privinţa vizitei pe care o făcuse acasă la Sorin Ovidiu Vântu.

"Chiar insinuez că ceea ce făcea Victor Ponta, mai mult sau mai puţin conştient, era o capcană pentru Mircea Geoană, care ar fi putut să fie în felul ăsta îngropat. (...) Această propunere a lui Ponta de a minţi deschidea practic capcana acelei dezbateri în care Băsescu arătând frumos pozele putea să spună: <Eşti un mincinos dnul Geoană, nu meriţi să fii preşedinte>", a susţinut Guşă.

În noaptea dinaintea dezbaterii electorale televizate dintre el şi Traian Băsescu, difuzată de Realitatea TV, Geoană a făcut o vizită acasă la Sorin Ovidiu Vântu. A doua zi, în jurul prânzului, în presă au apărut fotografii care îl surprindeau pe Geoană acasă la Vântu. Acum câteva zile, Mircea Geoană a explicat, într-o postare pe blogul personal, că s-a dus la Vântu (patronul Realitatea TV ) pentru a se asigura că dezbaterea va fi echilibrată, în condiţiile în care aflase că Traian Băsescu intrase în posesia întrebărilor.

Geoană a mai spus că Ponta l-a învăţat să mintă cu privire la vizita la Vântu şi să susţină că a fost acasă, cu soţia, dar actualul lider al PSD a negat. Fostul candidat la Cotroceni al social-democraţilor a susţinut că a aflat despre apariţia fotografiilor cu pricina doar cu câteva minute înainte de a intra în Palatul Parlamentului (unde urma să se desfăşoare dezbaterea). Ponta l-a contrazis, spunând că Geoană aflase despre poze cu câteva ore mai devreme, dar la acel moment negase că ar fi fost în vizită la Vântu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite