Gușă: Dobre nu va fi învinuit. Rus demonstrează normalitate într-un moment de schizofrenie politică acută

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Analistul politic Cozmin Gușă consideră că fostul ministru Victor Paul Dobre, acuzat de abuz în serviciu, nu va fi învinuit. Cât despre Ioan Rus, spune că atitudinea lui sugerează "normalitate într-un moment de schizofrenie politică acută".

UPDATE 16.10 Analistul politic Cozmin Gușă este de părere că decizia Curții Constituționale va fi una interpretabilă, judecătorii intenționând să mute presiunea asupra Parlamentului, a cărui imagine este "făcută praf". Gușă: CCR va da o decizie interpretabilă și va muta presiunea pe Parlament, care e oricum praf

"Prezența lui Rus la Parchet în mod evident va complica mult atât viața celor 2 <<escu>> pe care i-a atacat direct - Crin Antonescu și Traian Băsescu -, cât și viata celor care-l detestă pe Rus pentru frânele instituționale pe care le-a pus fraudării, adică baronii locali, mai ales ai PSD și PNL", a declarat Gușă într-un interviu pentru ziare.com. "Orice demers actual sau viitor de reformă reală se va încerca în partid va fi blocat de baronii locali", a subliniat analistul politic.

Cât despre Rus, Gușă consideră că "atitudinea lui publică e o surpriză placută, pentru că sugerează normalitate într-un moment de schizofrenie politică acută". Analistul a mai menționat că Rus n-a avut niciodată "o relație caldă" cu Traian Băsescu, în schimb a avut "o relație comodă și apropiată" cu mulți din conducerea instituțiilor statului, inclusiv serviciile secrete.

Gușă opinează că nu sunt importante discuțiile interceptate de procurori dintre Rus și Dobre, ci cele pe care le-a avut fostul ministru delegat pentru Administrație cu baronii locali. Analistul politic s-a arătat sigur de faptul că aceste discuții au fost înregistrate.

"Nici Dobre nu va fi învinuit, vom vedea doar excesele făcute de baronii locali", a conchis Gușă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite