Gunoaiele pe care preşedintele nu le-a văzut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu florile plantate de firma lui Silviu Prigoană pe Splaiul Dâmboviţei şi cu câteva declaraţii ale autorităţilor nu se face primăvară. Celelalte ieşiri din Capitală sunt cel puţin la

Cu florile plantate de firma lui Silviu Prigoană pe Splaiul Dâmboviţei şi cu câteva declaraţii ale autorităţilor nu se face primăvară. Celelalte ieşiri din Capitală sunt cel puţin la fel de murdare precum cea vizitată de curând de şeful statulul şi, cu câteva săptămâni în urmă, de premierul Tăriceanu.

Câmpurile de la marginea Capitalei, în special ieşirile spre şoseaua de centură, sunt pline de mormane de gunoi provenit din activităţi de construcţii. "Marginea drumului, unde e domeniu public, e plină de moloz. Au basculat betoane şi pe terenul meu", spune proprietarul unui teren din Prelungirea Ghencea.

Partea dreaptă a drumului (cum ieşi din Bucureşti spre centură - n.r.) este plină de cărămizi sparte şi moloz. Primarul Capitalei, Adriean Videanu, dă vina pe proprietarii de terenuri. "Dacă au un teren, să îl îngrădească. Se ştie că e proprietate privată şi nimeni nu intră acolo", spune edilul-şef.

Contracte de salubrizare neclare

La rândul lui, primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, are altă variantă. "Problema pleacă de la contractul dintre municipalitate şi firmele de salubrizare. În contract scrie că firmele adună numai gunoiul menajer, nu şi pe cel provenit din mici lucrări de reparaţii. Acesta este încărcat în diferite mijloace de transport şi aruncat pe câmp", spune Onţanu. Potrivit primarului sectorului 2, pentru lucrările mari de construcţii autorizaţia este condiţionată de existenţa unui contract cu orice firmă de salubritate. "Pentru schimbare de gresie şi faianţă nu este nevoie de autorizaţie de construcţie, aşa că gunoiul ajunge în orice altă parte, dar la groapă, nu", adaugă Onţanu.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite