Grupul psd de la Cluj, partenerul lui Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ioan Rus, Vasile Dâncu şi Vasile Puşcaş au fost lăudaţi de şeful statului, care a spus că poate discuta cu ei

Şeful statului a declarat în cadrul interviului acordat postului Realitatea TV că social-democraţii Vasile Dâncu, Ioan Rus şi Vasile Puşcaş sunt politicieni cu care poate dialoga, spre deosebire de membrii actualei conduceri a PSD.

Vasile Dâncu, Ioan Rus şi Vasile Puşcaş, exponenţii "Grupului de la Cluj" din PSD, sunt simpatiile preşedintelui Traian Băsescu în rândurile fostului partid de guvernământ. Cei trei se declară "oameni ai dialogului" şi nu ezită să critice, în termeni diplomatici, conducerea formaţiunii din care fac parte. "Concepem politica drept o cultură a dialogului" şi "este momentul ca PSD să se identifice mai bine ca alternativă" sunt formulele sub care social-democraţii clujeni se apropie de viziunea şefului statului.

Puşcaş: "Dialogul trebuie purtat"

Deputatul Vasile Puşcaş, fost negociator-şef al României cu Uniunea Europeană în cabinetul Năstase, ne-a declarat că, alături de colegii săi, Vasile Dâncu şi Ioan Rus, "concepe politica drept o cultură a dialogului". "Dialogul trebuie purtat atât în interiorul partidului, cât şi al societăţii. Totuşi, aceasta nu înseamnă că dialogul trebuie direcţionat de o singură persoană", a spus Puşcaş, care a adăugat că "preşedintele Băsescu face parte din societate".

El s-a arătat de acord cu faptul că "mai este loc de reformă în PSD", afirmând că ar fi momentul ca partidul să se identifice mai bine ca alternativă la actuala guvernare. Vasile Puşcaş a mai spus că acum nu este timpul potrivit pentru o colaborare PSD-PD, chiar dacă se descrie ca un promotor al dialogului. El nu exclude, însă, coabitarea unui viitor guvern social-democrat cu preşedintele Traian Băsescu.

Mişcări în culise

Vasile Puşcaş şi Vasile Dâncu au fost printre cei care şi-au dat demisiile din funcţiile de vicelideri de grup parlamentar la Senat, respectiv la Camera Deputaţilor, când în PSD s-a pus problema asumării răspunderii pentru eşecul de la referendum. Atunci planul era să se creeze o masă critică de demisii care să forţeze o mişcare din partea lui Mircea Geoană.

Rus şi Dâncu au făcut parte din delegaţia PSD care a purtat negocieri, luna trecută, cu şeful statului când preşedintele şi partidele politice au căutat formarea unei majorităţi parlamentare care să susţină guvernul. Surse parlamentare au precizat că la acea vreme liderii democraţi au afirmat că Traian Băsescu "aşteaptă" anumite evenimente pe scena politică până la sfârşitul lui iunie, urmând ca apoi să facă la rândul său o mişcare.

Mesajele preşedintelui

-Viorel Hrebenciuc (PSD), Verestoy Attilla (UDMR) şi Bogdan Olteanu (PNL) sunt artizanii mafiei politice din România
-Premierul Călin Popescu Tăriceanu nu are calitatea de a reprezenta principalul lui adversar politic
-După alegeri, guvernul va fi condus cu certitudine de un democrat
-La toamnă, va fi organizat un referendum pentru votul uninominal, dacă parlamentul nu adoptă legea până atunci
-Se pregăteşte o cacealma cu legea de majorare a pensiilor; sistemul poate intra în colaps
-Fostul ministru al justiţiei, Monica Macovei, nu suportă comparaţie cu succesorul său în funcţie, Tudor Chiuariu - ca ministru, valoare umană, morală sau profesională
-80 la sută din ziarişti ar muri de foame dacă n-ar mai fi oamenii politici
"Mi-ar fi chiar imposibil să devin rudă, fie şi prin alianţă, cu acest Hrebenciuc (n.r. - Viorel, lider al PSD), pentru care am un dispreţ profund"

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite