Grupul liberalilor europeni se reuneşte la Bucureşti în perioada 15-17 octombrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Norica Nicolai
Norica Nicolai

Grupul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE) din Parlamentul European se va reuni la Bucureşti, în perioada 15-17 octombrie 2012, se arată într-un comunicat al Delegaţiei PNL în Parlamentul European.

"Grupul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE) din Parlamentul European se va reuni la Bucureşti timp de trei zile în perioada 15-17 octombrie 2012. Liderul Grupului ALDE, Guy Verhofstadt, a confirmat aseară că europarlamentarii liberali europeni se vor deplasa în România, peste o lună, pentru a-i susţine pe liberalii români şi pe colegii lor din USL în campania electorală pentru alegerile parlamentare din decembrie", se arată în comunicat.

Liderul delegaţiei PNL în Parlamentul European, Norica Nicolai, a obţinut, marţi seară, "sprijinul ferm al colegilor săi europeni în lupta pentru democraţia din România", se mai arată în comunicat.

Norica Nicolai a mai criticat, în expunerea sa, intenţia PPE de a reintroduce pe agenda plenară de la Strasbourg o dezbatere referitoare la România, aşa cum a încercat, fără succes, imediat după suspendarea de către Parlament a preşedintelui Traian Băsescu, scrie Mediafax.

"De ce trebuie să facem din România un caz? Noi am respectat Constituţia, deciziile Curţii Constituţionale! Nu cred că această dezbatere ar fi utilă. PPE utilizează un dublu standard: în cazul Ungariei s-a arătat rezervat şi chiar a sprijinit Guvernul de la Budapesta. În România s-a făcut un partizanat de campanie! Unde este echidistanţa cerută de tratate comisarilor europeni? De ce comisarii PPE acţionează ca nişte activişti de partid?", a spus eurodeputatul liberal, citată în comunicat.

Liderul Grupului ALDE, Guy Verhofstadt, susţine, potrivit comunicatului, că un candidat liberal susţinut de socialişti va câştiga prezidenţialele din România: "În decembrie vor fi alegeri parlamentare în România, iar apoi prezidenţiale. Este cea mai bună ocazie de a-l înfrânge pe Băsescu. Am încredere că un candidat liberal susţinut de socialişti va câştiga! Pentru asta este nevoie să nu mai repetaţi greşeala de data trecută de a merge separat în alegeri. Vom colabora cu colegii noştri români din ALDE pentru a fi siguri că aceste alegeri vor fi câştigate. Trebuie să depunem cu toţii eforturi!".

La rândul său, vicepreşedintele ALDE Alexander Graf Lambsdorf (FDP Germania) susţine, potrivit comunicatului, că este "total incorect" ca Viviane Redin să "strige" la România; "Vă vom susţine de câte ori se poate! Știu că a fost atacată coaliţia dintre liberali şi socialişti. În opinia mea este o coaliţie perfect normală. Este total incorect ca doamna Reding să strige la România şi este inacceptabilă utilizarea dublului standard de către Comisia Europeană în relaţiile cu statele membre".

Adunarea Politică a Partidului Popular European s-a reunit luni la Bruxelles, la Parlamentul European, pentru finalizarea pregătirilor pentru cel de-al 21-lea Congres al formaţiunii, care va avea loc la Bucureşti.

Preşedintele PPE, Wilfred Martens, a declarat, la Bruxelles, că cel de-al 21-lea Congres al formaţiunii, care va avea loc la Bucureşti, în octombrie, va fi găzduit de preşedintele Traian Băsescu şi de PDL şi UDMR.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite