Gorghiu: CSM mai bine ar fi cercetat cum ajung interceptările în presă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul liberal Alina Gorghiu
Deputatul liberal Alina Gorghiu

Deputatul jurist al PNL Alina Gorghiu scrie, luni, pe blogul personal, într-un articol intitulat "Din șoc în șoc" că decizia CSM a fost una neașteptată și punctează că ceea ce se întâmplă în instituțiile din România "întrece orice imaginație".

"Poate vi se pare forțat termenul, însă ce se întâmplă în și între instituțiile din România în ultima vreme întrece orice imaginație. Iar justiția pare teatrul fără sfârșit al interpretărilor, declarațiilor și schimbului de replici. Ce m-a uimit foarte tare astăzi este neașteptata decizie a CSM... Eu cred că cerința decentă și de bun-simț, fără tendențiozitate sau politicianism, era să sesizeze Inspecția Judiciară pe felul în care sunt transmise presei informații din dosare cu mare încarcătură politică tocmai în momente-cheie. Nu înțeleg cum pot declarațiile menționate să se contituie în atac la independența Justiției. Și, mai ales, cum poți sesiza Inspecția Judiciară pe declarații politice?", notează deputatul PNL.

Totodată, Gorghiu amintește de episodul în care președintele suspendat Traian Băsescu declara că nu va ține cont de hotărârile judecătorești în cazul plății drepturilor salariale. "În același timp, sesizez tratament diferit față de momentul în care Traian Băsescu spunea că nu o să țină cont de hotărârile judecătorești, pentru că instanțele nu indică sursa de finanțare pentru plata drepturilor salariale câștigate de cei care au dat statul în judecată", mai scrie liberala pe blogul personal, scrie NewsIn.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a sesizat, luni, Inspecţia Judiciară în legătură cu afirmaţiile publice "de natură să afecteze independenţa justiţiei" făcute de premierul Victor Ponta, deputaţii Varujan Vosganian şi Mihai Voicu şi de europarlamentarul Ramona Mănescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite