Gordon:E greu ca Parteneriatul să continue dacă sunt semne de întrebare privind procesul democratic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Philip H. Gordon
Philip H. Gordon

Philip Gordon a declarat luni, în cadrul unei întâlniri cu un cerc restrâns de jurnaliști, că e greu ca Parteneriatul Strategic dintre România și SUA să continue dacă există semne de întrebare legate de legitimitatea procesului democratic.

Potrivit Hotnews, asistentul secretarului american de stat a precizat că un Parteneriat Strategic este "dificil de continuat" atunci când există întrebări legate de practicile și valorile pe care se bazează acest parteneriat. Gordon și-a exprimat speranța că liderii de la București vor respecta "valorile și principiile comune, astfel încât să continuăm acest Parteneriat Strategic".

"Am agreat de curând formalizarea acestui Parteneriat Strategic...E greu să continue dacă există semne de întrebare legate de legitimitatea procesului democratic. Vrem un Parteneriat Strategic cu un stat NATO și am spus clar că atunci când exista întrebări legate de practicile și valorile pe care se bazează Parteneriatul e dificil de continuat. De aceea, sper și astept ca liderii din România să respecte valorile și principiile comune, astfel încât să continuam acest Parteneriat Strategic", a spus Philip Gordon

Întrebat dacă SUA iau în calcul renunțarea la amplasarea elementelor scutului antirachetă în România, Philip Gordon a spus că acest subiect nu a fost discutat în cadrul întrevederilor pe care le-a avut cu oficialii români.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite