Gigi Becali bagă PDL în ceaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Entuziasmul cu care liderul PNG, Gigi Becali, s-a oferit să pună umărul la crearea Mişcării Populare a stârnit polemici în interiorul PDL. Dacă afirmaţia preşedintelui PNG – „Eu sunt primul. Sunt primul care colaborez cu PDL“ – i-a amuzat atât pe purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescuw, cât şi pe europarlamentarul Cristian Preda, prim-vicepreşedinţii Sorin Frunzăverde şi Gheorghe Flutur, mai prudenţi, au lăsa

Reacţiile au fost valabile şi în privinţa scenariului referitor la colaborarea cu Dan Diaconescu. „Am râs homeric când am auzit în presă despre această posibilă colaborare. Este de neimaginat un dialog cu Becali, Vadim sau Diaconescu! Să ne temperăm! PDL a plătit electoral prea scump pentru reformele adoptate pentru ca acum să se asocieze cu cei trei", a comentat Voinescu.

Citiţi editorialul lui Sabin Orcan

Mişcarea Popular-Mitocană


„Nişte neafiliaţi, pe care nimeni nu-i bagă în seamă, nişte personalităţi de telenovele politice, cu care PDL nu are ce discuta" a fost şi descrierea făcută lui Becali, Vadim şi Diaconescu de Cristian Preda. „Deplângem prezenţa unor extremişti în Guvernul Olandei, spre exemplu, iar noi să ne propunem să facem echipă cu astfel de oameni?!", a insistat Preda.

Mişcarea Populară, lansat în decembrie?

În opinia europarlamentarului democrat-liberal, discuţiile despre crearea Mişcării Populare sunt premature până la alegerile de anul viitor, când PDL trebuie să‑şi testeze singur forţele. „Să nu anticipăm topirea noastră într-un ansamblu cu contururi vagi. Mişcarea Populară este doar o fabulă, deocamdată. Poate ajungem să facem, până la urmă, un «Moş Crăciun», nu o «Albă ca Zăpada»", a spus ironic Preda, în replică la estimarea prim-vicepreşedintelui PDL, Sorin Frunzăverde, cum că Mişcarea Populară va fi lansată anul acesta, în decembrie, pentru a avea suficient timp să se imprime în conştiinţa alegătorilor.

De altfel, Frunzăverde nu a exclus dialogul cu Becali, Vadim sau Diaconescu, deşi a susţinut că nu au existat încă discuţii cu aceştia. Deschis la negocieri s-a arătat şi prim-vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur, insistând că „în politică nu trebuie să excluzi niciodată dialogul". „Deocamdată însă, nu discutăm despre asta", a adăugat Gheorghe Flutur.

"Mişcarea Populară este doar o fabulă, deocamdată. Poate ajungem să facem, până la urmă, un «Moş Crăciun», nu o «Albă ca Zăpada»!"
Cristian Preda
europarlamentar PDL

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite