Ghiţă: „Parchetul are înregistrări în care Vîntu îmi ameninţă familia“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Adevărul": Cum l-aţi înregistrat pe Sorin Ovidiu Vîntu?

Sebastian Ghiţă: Ai să-mi pui alte întrebări?

Mai aveţi alte înregistrări?

Nu am eu. Toate înregistrările sunt la Procuratură, le are Parchetul.

Ce e cu a doua serie de înregistrări apărută ieri?

Au fost tăiate din ele pasajele care nu conveneau. S-a încercat să se acrediteze ideea că eu aveam o înţelegere cu Vîntu, dar eu nu aveam nicio înţelegere. El îşi dorea să tot spun că avem o înţelegere şi eu nu spuneam. El tot timpul mi-a zis «Nu mai spune că nu ai nicio treabă cu mine, spune că lucăm împreună». Nu spun, nu vreau să spun, nu facem niciun lucru împreună. Singura înţelegere e că nu avem nicio înţelegere. Acele înregistrări apărute astăzi (ieri-dimineaţă, n.r.) sunt probabil făcute de Vîntu. Este o înregistrare modificată, trunchiată, şi nu cred că îl ajută pe domnul Vîntu să explice ceea ce a făcut.  

De la ce au pornit neînţelegerile dintre dumnevoastră şi Vîntu?

Eu nu aveam absolut nicio neînţelegere cu el. Probabil că de la Realitatea a fost nemulţumit de felul în care interpretez clauzele contractuale. Îşi dorea foarte mult ca eu să anunţ pe toată lumea că lucrez împreună cu el.

Vreţi să mai conduceţi Realitatea în această situaţie?

Eu am un contract cu Realitatea. Am investit o grămadă de bani aici. Jumătate din echipamente sunt aduse aici, eu trebuie să-mi menţin acest contract. Am avut această promisiune faţă de oameni. Ne-am ţinut de ea, de anul trecut noi am plătit salariile la Realitatea. Şi le-am plătit în perioada aceasta şi în Moldova. Noi chiar am fost serioşi. Şi faţă de oameni, şi faţă de companie.

Dacă nu vă ameninţa cu moartea, i-aţi fi dat suma de 150.000 de euro ca să tacă din gură?

Dacă îi dădeam o dată poate îi venea mâine altă idee. Şi tot aşa. Ştii cum e cu şantajul, cedezi o dată, cedezi tot timpul. Nu mai era scăpare. Plus că traficul acesta de sume de bani putea să se ducă la spălare de bani. Probabil că puteam să intru în alte probleme cu domnul Vîntu. Era o chestiune riscantă. Mai ales că eu deja o spusesem public, am dat comunicat: «Domnule, lasă-mă-n pace că mă şantajezi». Iar el a continuat să facă chestiunile astea până ieri.

După acea întâlnire din benzinărie, aţi mai avut discuţii?

Am avut discuţii în acelaşi sens. Au fost discuţii care acum sunt la procurorii care anchetează acest caz.

Vă este frică de Sorin Ovidiu Vîntu?

Orice persoană cred că ar reacţiona prudent în situaţia aceasta. La Procuratură sunt multe alte pasaje în care Sorin Ovidiu Vîntu îmi ameninţă familia şi copilul, discuţii care, credeţi-mă, depăşesc orice limită. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite