Ghișe a depus plângeri penale contra lui Băsescu și a judecătorilor CCR care au votat invalidarea referendumului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Ghişe are o manieră foarte personală în a interpreta legea
Ioan Ghişe are o manieră foarte personală în a interpreta legea

Senatorul PNL Ioan Ghișe a anunțat joi că a depus o plângere penală pe numele președintelui Traian Băsescu și o altă pe numele celor 6 judecători care au decis ca Băsescu să revină la Cotroceni.

Senatorul liberal, Ioan Ghișe a depus o plângere penală împotriva președintelui Băsescu deoarece acesta a săvârșit mai multe infracțiuni, susținând că și în prezent acesta este suspendat din funcție și nu poate fi președintele României.

Senatorul PNL a depus la Parchet plângerea penală împotriva președintelui Băsescu "în conformitate cu prevederile art.131, alin.1 din Constituția României", motivând că acesta a săvârșit mai multe infracțiuni.

Ghișe arată în plângerea penală că "fapta numitului Traian Băsescu de a îndeplini ilegal funcția de președinte al României, prin încălcarea art.1 din hotărârea nr.33 din 6 iulie 2012 a Parlamentului" ce reprezintă "elementele constitutive ale infracțiunii prevăzute și pedepsite de art.240 C.P (uzurparea de calități oficiale)", deoarece Traian Băsescu "a ocupat sediul Administrației prezidențiale de la Palatul Cotroceni, la data de 28 august 2012, cu ajutorul unor persoane îmbrăcate în SPP, știind că la respectiva dată acesta era și este, și în prezent, în situația de suspendat din funcția de președinte al României conform hotărârii nr.33/2012 a Parlamentului României".

De asemenea, acesta mai spune președintele Băsescu "a încălcat voința poporului, consemnată în rezultatele constatate de BEC și confirmate de Curtea Constituțională, prin pct.2 al hotărârii nr.6/2012".

El a mai precizat că a discutat cu președintele PNL înainte de a face acest demers însă nu a dorit să comenteze dacă are sau nu susținerea lui Crin Antonescu în acest caz.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite